Hjem >  Spennende interiørløsninger & særegne detaljer

Spennende interiørløsninger & særegne detaljer

– Jeg ønsker å kunne tilby ting som ikke finnes alle steder. Fra møbler og garderobeløsninger til lamper og andre interiørartikler, forteller bedriftseier og interiørkonsulent Ingunn Vik Launes. 

Ingunn er daglig leder ved Grindberg Møbler og Interiør, en lekker butikk hvor klassisk eleganse møter moderne design. 
– Først og fremst er jeg opptatt av å skape varige løsninger. Det er viktig for meg. Et interiør eller en gjenstand skal være både pent og bruksvennlig, ikke enten eller. Hvilken stilart de tilhører er ikke så farlig, jeg har bare ett ufravikelig krav. God kvalitet! 
At Ingunn er opptatt av kvalitet har sin naturlige forklaring. Sammen med sin bror og fetter og sønnen Alexander er hun tredje generasjons eier av den norske kvalitetsprodusenten Grindberg Trevare. Interessen for møbler og interiør fikk hun dermed inn med morsmelken – bokstavelig talt. 
– Jeg er vokst opp i flisa, for å si det sånn. 
Det var aldri noen tvil om at hun ønsket å videreføre driften av firmaet. 
– Jeg elsker det jeg driver med og tradisjoner er viktig for meg; det samme er miljø. Bruk og kast-mentaliteten har jeg liten sans for. Derfor prøver vi å legge litt mer i produktene våre, slik at kundene ikke vil føle noe behov for å bytte dem ut. Et annet pluss er at all produksjon foregår i Telemark og fremstilles av lokale råvarer, «Kortreiste møbler».

Grundig arbeid og helhetlige løsninger

Grindberg Trevare har liten serieproduksjon og lager det meste av sine produkter etter spesialmål. Særlig kjent er de for skap- og sengeløsningene sine, men bedriften fremstiller også garderober, litt kjøkken og småmøbler. Hvilket uttrykk man ønsker er helt opp til den enkelte kunde. 
– Det finnes utallige valgmuligheter. Fordelen er at man får utnyttet plassen i større grad enn når man for eksempel kjøper skap etter standardmål. 
Undertegnede, som bor i en loftsleilighet med skråtak, vet nøyaktig hva Ingunn snakker om. Hos meg har tilstrekkelig skapplass alltid vært en utfordring.
– I sånne boliger er skreddersydde løsninger helt perfekt, sier Ingunn. 
– Når noen ønsker å få laget interiør etter spesialmål er det viktig å først opprette en god dialog. Jeg lytter til kundens behov, kommer på hjemmebesøk, tar mål og sammen diskuterer vi oss frem hvilke ulike muligheter som passer best. Siden gjøres alt klart før en av Grindbergs egne montører setter alt på plass.

– Du må være mye på farten?
– Definitivt! Men for meg er jobben like mye en hobby og en livsstil. Å besøke internasjonale møbelmesser er utelukkende en glede. Der får jeg inspirasjon til så vel egenproduserte ting som til nye merker jeg kan representere i butikken. Det skjer utrolig mye spennende innen møbeldesign for tiden, ikke minst i Norge. Denne moderne minimalismen kombinerer jeg med produkter av mer klassisk form. Jeg synes det er positivt å ha butikker hvor vi kan tilby begge deler, avslutter Ingunn. 
Grindberg har butikker i Fyresdal i Telemark, Hovden i Setesdalen samt Bystranda i Kristiansand. De legger opp til presentasjon og salg på nettet, og leverer og monterer møbler og interiør over hele landet.

FAKTA: Grindberg Møbler & Interiør

• Butikk i Kristiansand: Bystranda/Tangen 20
• Facebook: www.facebook.com/grindbergmobler
• Instagram: www.instagram.com/grindbergmobler
• Web: www.grindberg.no
• Tlf: 951 35 658 / 45 39 14 11
• Grindberg har også butikker i Fyresdal i Telemark og Hovden i Setesdalen.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Grindberg Møbler & Interiør


Følg IN magasinet på Facebook