Hjem » Interiør & design »  Sov bedre i merinoull

Sov bedre i merinoull

En god natts søvn er viktig for både kropp og sjel, og sengetøy i myk og deilig merinoull bidrar til en bedre nattesøvn. Norske Baylon har nettopp lansert en kolleksjon med sengetøy i 100 % merinoull slik at du kan nyte godt av alle de gode egenskapene i naturens fineste fiber!

Baylon er et merke fra flokken som står bak Lillelam. Siden etableringen i 2004 har Lillelam blitt et kjent navn innen barneklær med sine flotte kolleksjoner i ren merinoull. For noen år siden lanserte de et nytt merke, Baylon, rettet mot ungdom og voksne. Selve navnet Baylon er pikenavnet til moren til gründer Pernille Siem, som langt tilbake i tid hadde en verdensomspennende industri av merinoull i Sør-Frankrike. Gjennom Lillelam ville hun bringe merinoullens gode egenskaper til det norske markedet i en tid hvor barneklær lokalt bestod av syntetisk fleece eller cellulosefibre.
Selv om både Lillelam og Baylon har blitt suksesser hviler verken Pernille eller resten av flokken på sine laurbær. De har lenge hatt sengetøy for barn og nå har tiden endelig kommet også for de voksne med lanseringen av en lekker sengetøyskolleksjon i 100 % ren merinoull. 
– Vi har hatt stor suksess med sengetøy for barn og ser at stadig flere oppdager hvor bra det er å sove i ren, myk ull. Nå ønsket vi å videreføre de samme kvalitetene til sengetøy for voksne, forteller Pernille og markedssjef Liselott Fein.

Bedre søvn

Merinoullen kommer fra merinosauen som er en sauerase som er avlet frem for å gi den mykeste og beste ullkvaliteten, og har ekstraordinære egenskaper både i forhold til tekstiler, hud og miljø. Ullen består av lange og tynne fibre som har en høy mykhetsgrad og slitestyrke.
– Vi bruker merinoull av høyeste kvalitet og finhetsgrad, 17,5 micron, og sengetøyet vil derfor ikke klø eller irritere huden. 
Forskning viser dessuten at merinoull gir et mer sammenhengende søvnmønster og dypere søvn. Ull regulerer blant annet kroppstemperaturen og transporterer fuktighet. Det er gjerne når vi er varme eller kalde at vi våkner eller sover urolig. Dette slipper man når man sover i ull.
– Tilbakemeldingene vi har fått siden lanseringen både gjennom forhandlere og nettbutikker har vært veldig gode. Det er rørende når vi høre at pasienter med ME har fått en helt annen søvnprosess etter at de skiftet til sengetøy i merinoull. 

Sunnere hud

Det er dessverre mange som er plaget med eksem eller allergi, men det kanskje ikke alle vet er at ren ull faktisk bidrar til sunnere hud. Ullkvaliteten Baylon bruker er dermatologisk testet og forskning viser at den faktisk kan forebygge allergi og eksem. Pernille beskriver både seg selv og de andre som jobber for Lillelam og Baylon som ullnerder og de er alle lidenskapelig opptatt av ullens egenskaper. Blant annet er de initiativtagere til et internasjonalt forskningsprosjekt om virkningen ren merinoull har på eksem. 
– Det er et prosjekt som ser på om ren merinoull kan være gunstig mot eksem og om man ved å bruke merinoull direkte mot huden kan slippe å bruke medisinering. Studien er delvis gjort og publisert i flere medisinske tidsskrifter og det er utrolig spennende for oss å gå videre med her i Norge. Resultatene viser at eksem blir vesentlig forbedret av å sove i ren merinoull. Fuktigheten fra lanolinen i ullen er godt for huden, samtidig som huden får puste på en helt annen måte enn i syntetiske- eller cellulosefibre. Både vi og våre samarbeidspartnere er dessuten opptatt av at ullen vi bruker er helt fri for urenheter og av aller høyeste kvalitet. Det skal føles godt å legge seg i sengetøy fra Baylon.

God samvittighet

I tillegg kan du også legge deg med god samvittighet. Helt siden starten i 2004 har nemlig bærekraft i alle prosesser stått i fokus. 
– Alle avgjørelser vi tar måles opp mot våre bærekraftige og etiske kriterier. Vi er motstandere av «bruk og kast» mentaliteten og når vi først lager noe skal det vare. Barneklærne våre er laget for å vokse i og gå i arv, med for eksempel brettekanter på erm- og benåpning, og fleksible mønstre. Siden ull er selvrensende trenger man heller ikke å vaske klær eller sengetøy så ofte, noe som også gjør at de varer lengre. Alle våre produkter produseres dessuten i Europa ved nøye utvalgte fabrikker med strenge kvalitetskrav og gode arbeidsforhold. Heldigvis ser vi at stadig flere land blir opptatt av miljø og bærekraft og kommer med reguleringer overfor tekstilindustrien. I tillegg etterspør nå forbrukere over hele verden kvalitet, naturlige råvarer og en bærekraftig produksjon, og Norge står sterkt referansemessig for dette.
Det er dermed ganske naturlig at det neste skrittet blir ut i den store verden. 
– Vi har åpnet dørene til det store utland og satser mot både Europa og Kina. I Kina er mange opptatt av bærekraft og de ønsker å ta de riktige valgene for barna sine, samtidig er det ofte vanskelig å finne gode og rene produkter lokalt. Vi kom nettopp tilbake fra verdens største barnemesse i Shanghai og der var det mye fokus på bærekraft og helse. I utlandet forbinder de ofte Norge med å leve i pakt med naturen og at barna er ute i all slags vær, og vi ser at dette er verdier som passer godt til vår kundegruppe i Kina, avslutter Pernille og Liselott.
Du finner den flotte sengetøyskolleksjonen fra Baylon hos www.baylon.no og hos utvalgte forhandlere!

FAKTA: Lillelam og Baylon

  • Lillelam er en norsk merkevare som ble etablert i 2004 av to småbarnsmødre som ikke fant gode nok ullklær til sine små. Det var nesten umulig å finne ullklær i ren, myk ull for barn, og spesielt funksjonelle klær med fint design i ull som ikke klør! Resultatet ble en egen kolleksjon barneklær i 100% merinoull av beste kvalitet.
  • Web: lillelam.no og baylon.no
  • • Epost: flokken@lillelam.no og post@baylon.no
  • • Tlf: 22 44 68 85
  • • Instagram: @lillelam
  • • Facebook: @Lillelam.no & @baylon.no

 

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Baylon/Lillelam
 

Følg IN magasinet på Facebook