Hjem >  SALT – by Tone Berglihn

SALT – by Tone Berglihn

I august 2015 ble smykkemerket Salt for første gang presentert i butikk. Det var en ung og spent designer som våget å kaste seg ut på dypt vann.

I dag er skaperen bak Salt, Tone Berglihn, godt i gang med en 3 årig utdannelse innen smykkedesign på «Copenhagen school of design and technology». Gleden ved å skape noe selv var drivkraften da hun startet. Entusiasmen har ikke blitt mindre nå som hun får viktige innspill på skolen. Disse brukes aktivt for å videreutvikle kolleksjonen. 

Salt består av smykker i sølv

Tone Berglihn er opptatt av kvalitet og det betyr mye for henne at smykkene står i en solid norsk sølvsmed tradisjon. Det er heller ikke tilfeldig at all produksjon foregår på Sørlandet. Tone Berglihn ønsker et bærekraftig produkt. 
– I et bruk og kast samfunn med masseproduksjon, føles det godt å jobbe med metall som kan gjenvinnes og ha et langt liv, forteller hun.
Kolleksjonen består av håndlagde smykker med innslag av krystaller, opaler og månestener. Skatter fra naturen som aldri er helt like og derfor er med på gjøre hvert smykke unikt. Smykkene oppleves urbane og kule, men står støtt i den minimalistiske rene stilen som Skandinavia er så kjent for.

Inspirert av naturen og havet

– Merket er inspirert av naturen og havet og av modige unge jenter som tørr! 
Det som har overrasket mest er at smykkene har appellert til flere aldersgrupper og ikke bare de unge damene som Tone først så for seg. I dag er hun opptatt av å tenke helhetlig i forhold til merkevaren. Det er en tanke bak hvert smykke og nå jobbes det også med innpakning og presentasjon. Alt skal være vakkert, men bærekraftig. Salt skal tilby produkter av god kvalitet og et miljøvennlig materiale med lang levetid.

FAKTA: SALT – by Tone Berglihn

• Selges hos: Gullsmed Berglihn i sentrum av Kristiansand i Gyldenløves gate 11.
• Instagram: @salt.jewellery
• Webside: www.berglihn.no
• Salt består av håndlagde smykker med innslag av krystaller, opaler og månestener. Skatter fra naturen som aldri er helt like og derfor er med på gjøre hvert smykke unikt. Smykkene oppleves urbane og kule, men står støtt i den minimalistiske rene stilen som Skandinavia er så kjent for.

Følg IN magasinet på Facebook