Hjem » Oslo » Interiør & design »  Særegen kvalitet & god service

Særegen kvalitet & god service

Grini Mølle er en rendyrket møbelbutikk med en klassisk, tidløs skandinavisk stil. − Hos oss får du en pakke av en spennende og god opplevelse, med kvalitetsmøbler fra innerst til det ytterste, sier innehaver Ellen Monrad Varre.
Article image

Ved en brusende foss ved Grinidammen i Eiksmarka, ligger den landlige og bemerkelsesverdige møbelbutikken Grini Mølle. Her kan du gå fra rom til rom og la deg inspirere av vakre møbler, som stoler, sofaer og bord, spisestuer, skrivebord og skatoller. Grini Mølle er en selvstendig familiebedrift med lange og gode tradisjoner. Hans Sundt Monrad startet opp møbeltapetserer verkstedet Hans Sundt Monrad & Co i 1946, og drev det sammen med sin sønn Hans Monrad. I de siste tyve årene har Ellen og Kjersti Monrad drevet møbelbutikken Grini Mølle. Alle de ansatte er interiørarkitekter med lang og god erfaring i bransjen.
− Vi er en selvstendig butikk og står fritt til å presentere og selge det vi vil. Vi ønsker å videreføre den kvaliteten vi er kjent for, og som kundene fremdeles forventer når de kommer hit. Prismessig ligger våre møbler nok litt over midten på prisstigen. Dette er en investering kunden får igjen for både når det gjelder kvalitet, design og muligheten for spesialbestillinger, sier Ellen Monrad Varre.

Article image

Rik på service og personlige løsninger

− Vår filosofi går ikke ut på masseproduksjon eller nettbaserte løsninger. Det å kjøpe møbler kan være en lang prosess.
− Vi tegner gjerne planløsninger og kommer med forslag til fargevalg og tekstiler. Kundene skal føle seg trygge på at de får den beste løsningen, og hjemmebesøk gjør vi ofte. Vi samarbeider tett med møbeltapetserer, som holder til i samme huset. Da kan gamle møbler trekkes om og få et nytt liv sammen med nye ting. Sammen med møbelsnekker kan også gamle møbler restaureres, og nye designes og produseres helt etter kundens behov og ønsker, sier Ellen Monrad Varre.
− Godt samarbeid med en sydame sikrer kundene gardiner tilpasset ethvert vindu. Profesjonell veiledning i valg av oppheng og type tekstil gjør at det kan bli lettere å velge mellom alle de flotte stoffene, sier Ellen Monrad Varre videre.
I etasjen under har Trond Johannessen sitt teppestudio. Her finner du både eldre utsøkte kostbarheter og gode brukstepper av nyere dato. Trond har over 20 års erfaring, og håndplukker selv hvert eneste teppe på sine innkjøpsreiser.

Article image

Moderne & norsk design

Grini Mølle samarbeider med anerkjente norske produsenter som Tonning, Hjelle, Varier og Pega. Hos alle disse produsentene er det kvalitet som teller, og de har fremdeles hele sin produksjon i Norge. Tonning produserer en lang rekke flotte møbler. En av nestorene innen møbeldesign, Alf Sture, har tegnet mye som fremdeles er i produksjon hos Tonning, og mange av de gamle klassikerne er fremdeles veldig populære.
− Tonning benytter seg også av nye designere for å kunne tilby et mer moderne design. Scenario arkitekter har tegnet flere serier med spisestuer med et enkelt og moderne uttrykk. Tonning har sin helt suverene måte å jobbe med heltre i eik på. De lange flotte bordene og stolene i eik, er et kjennetegn på en fantastisk god kvalitet, sier Ellen Monrad Varre.
Møblene fra Hjelle produseres i samarbeide med både norske og utenlandske designere. Sammen har de utviklet modeller som spenner fra helt ultra moderne til klassisk tidløse linjer, noe for enhver smak.
− Felles for hele produksjonen er kvalitet fra innerst til ytterst, sier Ellen Monrad Varre.
 Varier, som har sin produksjon i Skodje, utenfor Ålesund, lager møbler med helt spesiell utforming. Date, Eigth, og Peel er designet av Olav Eldøy, og gir brukeren en helt spesiell opplevelse. Stolene forener en skulpturell, og organisk form med fullendt funksjon der vippemekanismen er integrert i hovedformen og kommer som en gledelig overraskelse når men setter seg, sier Ellen Monrad Varre. Pega lager hyller som kan tilfredsstille de fleste behov. De kan skreddersy en løsning som passer til din vegg, både i høyden og bredden.
− «Pega Fair» og «Pega Profil» leveres i flere tresorter og kan også males i samme farge som veggen, slik at den blir integrert i rommet. Mulighetene er nesten ubegrenset.

Tekst & foto: Marte Nordahl