Hjem » Interiør & design »  Inspirert av dansk designs storhetstid

Inspirert av dansk designs storhetstid

Tvis Kjøkken, som du finner i Frognerveien 6 i Oslo, lanserer nyheten MG50 – 1950-tallets kjøkkenstil gjenskapt for kjøkkenlivet i 2022. Estetisk og funksjonell med elementer som stålhåndtak og reoler.

Tvis Kjøkken har tatt pulsen på tidsånden og tatt et dristig skritt tilbake til storhetstiden for dansk design og håndverk på 50- og 60-tallet. Inspirasjonen kommer fra det klassiske designikonet – et kjøkken med enkle linjer, mørke tredører, hvite rammer og stålhåndtak. Kjøkkenstilen fra 50-tallet er oversatt til moderne design og gjenskapt for kjøkkenlivet i 2022.
Kjøkkenet er laget for å passe inn i nordiske hjem. Både de som er fra samme tid og de som ønsker å legge til noe av tidsånden i hjemmet. Et åpent og funksjonelt kjøkken med et estetisk og elegant uttrykk som tilpasser seg rommet og omgivelsene. Et enkelt design med taktile overflater kjennetegner MG50. Elegante tredører i mørk sapele finér med et variert og vakkert spill i de naturlige årene. Mørke trefronter som får lov til å skille seg ut i motsetning til kjøkkenets kritthvite rammer. Detaljer og tilbehør er med på å definere uttrykk og stemning. Et stålhengergrep er designet spesielt for MG50, og sammen med tilbehør som en stålkran og vask, fullfører den den stilige 50-tallsstilen. Kjøkkenet får et lyst og innbydende utseende ved å legge åpne hyller i gavlen. Kjøkkendesignet inkluderer en spesialdesignet hylleserie, MG51, med stålramme og brettformede hyller i det mørke sapeletreet med plass til urter, keramikk og tekopp.

Holdbarhet og funksjonalitet

Holdbarhet og funksjonalitet kombineres i det enkle designet som Tvis Kjøkken har utviklet med den danske designeren Morten Georgsen, som samarbeider med flere kjente møbelmerker. For designeren har det vært viktig å oppnå et estetisk uttrykk som er både velfungerende og holdbart:
– Kjøkkenet må ha lang levetid, både i uttrykk og holdbarhet. Og så må det passe fint inn i mange hjem, både fra da og nå, sier designeren om tankene bak.
Stilen og uttrykket til MG50 passer inn i hjem fra 50- og 60-tallet, som er preget av en arkitektur med enkle, rene linjer og funksjonalisme - villaer og leiligheter som i dag er renovert og oppdatert til nye familiemønstre og behov. MG50 er et moderne kjøkken med de nyeste funksjonene og tilbehør som push-skuffer, LED-spotter, avfallssystemer og innebygde moduler for hvitevarer. I tråd med Tvis Kjøkkens måte å tenke interiørdesign på, kan kjøkkenet skaleres, og brukerne kan bøye 50-tallsuttrykket ved å skru grep opp eller ned for håndtak og annet tilbehør.

Tvis Kjøkken i Oslo

Tvis kjøkkenet har vært på markedet i Oslo-området helt siden slutten av 70-tallet. I mange år har de vært å finne i en liten, hyggelig butikk i Frognerveien 6, på Oslo Vest. De samarbeider også med faste interiørdesignere som kan hjelpe deg med gulv, tekstiler, fliser og fargevalg til resten av huset. Ta gjerne turen innom Tvis Kjøkken i Frognerveien og hør mer om MG50.
Velkommen til en hyggelig kjøkkenprat!

Fakta Tvis Kjøkken

Tekst: IN magasinet | Foto: Tvis Kjøkken
 

Følg IN magasinet på Facebook