Hjem » Kristiansand »  Rosa kjøkken? Ja takk!

Rosa kjøkken? Ja takk!

Nordmenn blir modigere, mer utradisjonelle og mer fargerike. Og når man har byttet ut hele den sort-hvite klesgarderoben er det kanskje tid for å gå all in?

Med 21 utsalgssteder og snart 90 år i bransjen, er Strai Kjøkken en stødig og erfaren produsent av kjøkken, bad og garderobe. All produksjon foregår fortsatt på fabrikken på Strai, som ligger 6 km nord for Kristiansand. De har levert kvalitetskjøkken til mange norske hjem, og hjelper kundene med å skreddersy deres kjøkkenløsning etter ønsker og behov. Hos Strai får kundene råd om både fronter, materialer, farger, design og ikke minst praktiske og gode løsninger for sin kjøkkendrøm. Men det er klart at trendene har endret seg gjennom tiårene – og nå vanker en helt ny æra.
– Hvorfor være svart-hvit når du kan være fargerik? Spør Monica Lohnås Roland, daglig leder i Strai’s butikk i Kristiansand.

Farge, farge og mer farge

I mange år har det hvite kjøkkenet vært en go-to de fleste har helgardert seg med. Men det har skjedd en helomvending i norske sinn. Det er ikke lenger bare pynteputene vi tør å bytte ut i knæsje farger og nye tekstiler. Monica forteller om en stadig økende etterspørsel etter fargerike kjøkken, en trend hun entusiastisk oppfordrer folk til å følge.
– Hvis du vil ha et rosa kjøkken, får du det. Det er jo dessuten veldig lekkert, forteller hun.
Og er du ute etter en spesifikk nyanse av en spesiell farge? Strai tilbyr alle NCS-koder.
Mulighetene er med andre ord uendelige.

Kjøkken for individet

I tillegg til fronter i spreke farger har også tre kommet inn igjen i trendbildet, både beiset og lakkert. Gjerne i kombinasjon med andre materialer, som komboen eik og linoleum. Slitesterkt materiale som melamin er også en klar hit.
– Kjøkken trenger ikke lenger være hvitt, men unikt og et uttrykk for personlig stil, forteller Monica. 
Hun forteller også at mange velger å kombinere stilen på frontene, som for eksempel å ha overskap og underskap i ulike farger. Ettersom flere og flere går for åpne kjøkkenløsninger er også helheten mellom stue og kjøkken en viktig faktor for mange.
– Lysefjord i Green Marble og Falketind i fargen Dal er kjøkkenfronter i litt mer moderne materialer. Og disse kan enkelt kombineres og tilpasses kundens stil.

FAKTA: Strai Kjøkken Kristiansand AS

Adresse: Barstølveien 84, Avenyen
Telefon: 47 45 20 00
E-post: kristiansand@strai.no
Webside: www.strai.no
Facebook: www.facebook.com/straikjokken

Tekst: Pauline Östgård | Foto: Jon-Petter Thorsen-Aptum

Følg IN magasinet på Facebook