Hjem >  Rå kraft & lekre linjer

Rå kraft & lekre linjer

Det tyske premiummerket Porsche har gjennom tidene hatt en uimotståelig tiltrekningskraft på bilelskere verden over. Knapt noen annen produsent klarer å kombinere hestekrefter og design på en så utsøkt og sexy måte.

Porsche Panamera – som relanseres nå i høst – har en om mulig enda mer vellykket design enn forgjengeren. I tillegg har Porsche lovet at nykommeren kjører bedre. 

Andre generasjon Panamera synes å være forbedret ned til hver minste, lille detalj. Motor og transmisjon er redesignet og chassiset perfeksjonert. Betjeningsorganer og skjermer er klare for fremtidens utfordringer. Ekstra spennende blir det å se hvordan skjermene – som har erstattet tidligere knapper og brytere - vil fungere i praksis. 

Nye drivlinjer

Samtlige motorer skal nå gi mer effekt, mens utslippene på sin side er redusert. Bilen leveres med tre ulike motorer. 
Panamera Turbo har en 4-liters V8 med 550 hestekrefter, mens Panamera 4S har en 440-hesters V6 på 2,9 liter. V8 er det som gjelder også i Panamera 4S Diesel, med 422 hestekrefter og dreiemoment på formidable 850 Newtonmeter. En nyutviklet 8-trinns PDK-kasse kan leveres til alle modeller, og for første gang kommer Porsche med kombinasjonen diesel og firehjulsdrift.
– Jeg kan ikke vente med å prøve den. E-Hybriden også! Den kommer i 2017, forteller Tommy Espedal ved Porsche Center Sør i Arendal. 
Porsche er ikke bare ensbetydende med tysk presisjon og kvalitet. Porsche er ganske enkelt kunst.

FAKTA: Porsche Center Sør

Adresse: Stoaveien 2, N-4848 Arendal
Telefon: 37 00 69 30
E-post: post@porsche-sor.no
Web: www.porsche-sor.no

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Porsche

Følg IN magasinet på Facebook