Hjem >  Parisiske hårmoter

Parisiske hårmoter

Egentlig skulle hun bare bli i Kristiansand i et halvt år. – Men så ble det ikke helt sånn likevel, ler Maja Moi. Maja er som de fleste sørlendinger vet grunnlegger av Maja’ s Salonger – familiebedriften som tidligere i sommer kunne feire femti år i hårbransjen. 

– Hva er hemmeligheten bak en slik suksess? spør jeg frisørlegenden.
– Man må ha respekt for faget sitt. Like viktig er det å oppdatere seg, følge med på internasjonale hårmoter og hente impulser utenfra. Selv er jeg utrolig takknemlig over å ha kunnet være medlem av Haute Coiffure. Det har gitt uvurderlig erfaring og inspirasjon.

Eksklusiv liga

Haute Coiffure er en internasjonal organisasjon av frisører som formidler fransk hårmote over hele verden. Den ble stiftet i 1948 og formålet var å skape hårmote i harmoni med Haute Coture. De norske medlemmene drar til Paris to ganger i året for å lære seg de kommende frisyrelinjene. De nyter stor respekt blant kolleger innen faget og det kreves mye for å bli medlem. Det siste vet Maja alt om. 
– Da jeg ble medlem kunne man ikke søke selv. Man måtte ha en anbefaling fra et allerede eksisterende medlem. De var ytterst selektive, og det var nesten så noen måtte dø før det var aktuelt å invitere noen nye, forteller Maja med et smil. 
– Derfor var jeg ganske så stolt over å bli spurt. Men jeg visste det ville kreve mye, og med to små barn hjemme takket jeg ikke ja før jeg fikk velsignelse fra mannen min.

Ny look

Det fikk hun, og i årene som fulgte reiste Maja stadig til Paris. 
– Hver gang kom jeg hjem med ny frisyre, forteller hun. 
– Etter hvert ble det mitt varemerke. 
Ektemannen var strålende fornøyd med konas kontinuerlige fornyelse, det samme var kundene hennes – som også lot seg inspirere. 
– Du skulle nesten vært i Paris og sett disse visningene selv, sier Maja plutselig. 
– De er fantastiske! Louvre danner rammen og de store motehusene sørger for klær, smykker og sko. Alt i harmoni til håret. Det er altså så flott! Jeg er like spent hvert år. 
I disse dager er det datteren Pia som står for det meste av reisevirksomheten. Høstens Paris-tur er akkurat tilbakelagt og hun er full av inntrykk.
– Årets linje ble kalt Rupture og er inspirert av streetwear og sportsklær. Langt hår hang fritt og løst, mens en sporty bob hadde en rufsete finish. Naturlig volum, bevegelse og fall er utvilsomt tilbake. Også fargene var preget av naturlige effekter, forteller Pia.
Hun gleder seg allerede til neste år. Da skal den norske delegasjonen ha egen visning. 
– Da drar jeg også, parerer moren Maja. 
– Showet har vært forberedt i tre år og blir svære greier. Det kan jeg ikke gå glipp av!

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Haute Coiffure

Følg IN magasinet på Facebook