Portretter »  On the MOVE!

On the MOVE!

Hun har stått modell i USA og har en forkjærlighet for Hip Hop, deltatt i tv-produksjoner og musikk-video. Likevel er det i jobben som dansepedagog at Narvikjenta Malin Pettersen trives aller best. Nå er hun snart aktuell med danseforestillingen MOVE!
Hun blir betegnet som både rastløst og stressa. Og usannsynlig kravstor til seg selv. - Jeg er en evig perfeksjonist, forteller hun selv. Etter å ha vært ute av byen i noen år for å utdanne seg til danser og pedagog, så har Malin nå etablert seg hjemme - med hel stilling i kulturskolen, og eget firma i tillegg. Firmaet heter Blå Tå og tar på seg kurs og danseoppsettinger.

MOVE!

Jeg begynte med kurs i Hip-Hop for to år siden. Undervisning i hip-hop fantes ikke i det hele tatt i kulturskolen, og jeg viste at det var mange som kunne tenke seg til å begynne med dette. Også gutter, forteller Malin Pettersen.
Tilbudet ble en stor suksess og Malin fikk etter hvert dratt undervisningen inn i Kulturskolen, med seg selv som instruktør. I dag leder hun hele 7 forskjellige dansepartier. 4 dager og kvelder i uken går med til dansen.
Alle dansepartiene mine, totalt nesten 80 elever skal delta i MOVE! Det er en stor oppsetning med mye fart og enda mer bevegelse, forteller hun begeistret.
MOVE! blir en helaftens danseforestilling over to akter, med et stort spenn både i dansernes alder, nivå og ikke minst innholdet i forestillingen. Den vil romme en spennvidde i fra klassisk ballett over til hiphop før danserne beveger seg inn i "showbiz-modus" med blant annet jazz, tango, latin jazz, glitter, glamour og kostymer. Mangfold og individualitet blir den røde tråden i forestillingen. Samt en enstemmig oppfordring om å slippe litt hemninger og rett og slett "get up and MOVE!".   

Koreografert selv

Det aller meste i forestillingen har Malin koreografert selv. Kjennetegnet blir fart, bevegelse og farger. Avslutningsnummeret heter MOVE (to the Ryhtm of the Night). Jeg er koreograf og produsent for forestillingen, men vil få tilføye at jeg også har gjestekoreografer med meg på to - tre av koreografiene. Uten denne hjelpen ville nok prosjektet vært litt for stort for meg å få i havn på bare 7 mnd, forteller hun. Det vil etter planen settes opp to kveldsforestillinger på Folkets Hus i tillegg til at Malin ønsker å henvende seg  til ungdomsskoletrinnet i kommunen. I denne sammenheng setter hun opp to skoleforestillinger på dagtid.

Interesser

Ved siden av dansen, er selvfølgelig hip-hop hennes store lidenskap. Alt fra musikken, klærne, graffitikunsten og selvfølgelig hip-hop dansen. Jeg kjører mye snowboard og twintip om vinteren, og om sommeren hender det at jeg tar fram longboardet mitt også. Dessuten har jeg en liten hemmelig drøm  om å bli DJ. Et mix-table står høyt på ønskelisten denne julen, forteller hun smilende.
Ellers interesserer jeg meg for bøker og film. Innen litteraturen er det fantasy-sjangeren som fascinerer mest, og jeg har lest mye JRR Tolkien. Men også bøker av forfattere som f. eks Paulo Coelho og "Profeten" av Kahlil Gibran, er favoritter og sjangere jeg leser mye av, forteller hun.

Malin understreker at hun er meget sosial, og trives sammen med mye folk. Jeg blir litt urolig av å ikke ha noe å gjøre, men samtidig så er noe av det viktigste man lærer i livet nettopp det å "lære å kjede seg"! Det er faktisk noe man av og til bare må ta seg tid til å gjøre. Men bare for å ha det sagt, så kjeder jeg meg veldig sjelden. Til det tar jobben for mye tid, avslutter Malin Pettersen.

Tekst og foto: Rune Dahl