Portretter »  Bendik Storfjord Andersson

Bendik Storfjord Andersson

Bendik Storfjord Andersson har vokst opp i musikkens verden, og drømmen om å bli rockestjerne har vært der helt fra starten.
 I en familie av musikere kom interessen naturlig for 19-åringen, og hans liv som musiker startet allerede i 7-årsalderen, da han ble medlem i Narvik skolekorps. Der lærte han å spille trompet, og å lese noter. Han var medlem i 8 år, og fikk prøvd seg på både trommer, baryton og gitar.
Han startet sitt første band i an alder av 11 år, etter å ha blitt sterkt inspirert av et søskenbarn som spilte gitar i et rockeband.
– Han var så kul at det måtte jo jeg også gjøre. Jeg hadde lyst til å stå fremme på scenen og trø på, forteller han.

Pangstart

De kalte seg for The four lads, og på den tiden kunne de ikke spille stort annet en Deep Purples Smoke on the water, så det spilte de i ett års tid. De deltok blant annet på Absolutt Klasken.
– Det var steintøft, ler Bendik.

Etter hvert gikk The four lads hver sin vei, og bandet ble nedlagt. I begynnelsen av ungdomsskolen var Bendik med og startet et nytt band. De gikk ved navnet The Waps, og spilte musikk i high-school punk sjangeren. De opptrådte for første gang på talentkonkurransen Ofoten-stjerner i 2004, hvor de ble kåret til vinnere. En skikkelig pangstart for det unge bandet. På denne tiden begynte de også å skrive egne låter.
The Waps spilte sin siste konsert 16. Mai 2006. De visste at nedleggelsen vil komme, og hadde i forveien startet det nye bandet Cactus. Bendik hadde rollen som frontmann og gitarspiller.

Alltid rocker

Med Cactus begynte de virkelig å ta musikken seriøst, og de begynte å spille utenbys.
De arrangerte selv konserter i Sortland, Tromsø og Bodø. Senere ble de invitert tilbake til Bodø, på Hardcore festivalen i 2007. Cactus deltok også på føråpningen av verdensteateret i 2008. Der spilte de til fullt hus med Narvikbandene Cindy og Please Turn Over. Det synes Bendik var kjempeartig.

Bendik har også utforsket musikalenes verden, ved å delta på Narvik kulturskoles forestillinger Grease i 2005 og Annie i 2007. Og tidligere i år hadde han hovedrolle i musikalen Hair, som ble framført av alle tre klassetrinnene på Musikk, dans og drama linjen ved Narvik videregående skole, studiested Solhaugen. Disse rollene var litt utenom det vanlige for han, men han synes det var veldig morsomt, og ble godt mottatt.
– Jeg er jo egentlig en rocker, men dette var sykt artig.
I dag har også Cactus blitt oppløst, og Bendik har brukt den siste tiden på å skrive låter. Til høsten skal han studere Musikk og lyd på Romerike Folkehøgskole.

Der håper han på å møte likesinnede mennesker, slik at han kan få startet bra band. I tillegg planlegger han å fortsette med låtskrivingen og kanskje få spilt inn en plate i løpet av året.

Tekst & foto: Reidar Sternang