Hjem >  Ny stol – ny hverdag!

Ny stol – ny hverdag!

Frisøryrket er langt mer enn bare å klippe hår. Man får være kreativ, ha tett kontakt med mennesker og generelt bidra til å skape glede. 

Det er ikke det minste rart at så mange søker seg til faget. Likevel er det en kjensgjerning at dette drømmeyrket kan medføre noen kroppslige belastninger. Frisører står mye, armene holdes høyt mens de klipper og bevegelsene er til tider både repeterende og mekaniske. Støtte finnes knapt. Dette gjør at flere etter hvert kan oppleve trøbbel med rygg, nakke eller skuldre. 
– Som IA-bedrift (= inkluderende arbeidsliv) jobber vi kontinuerlig for å tilrettelegge for alle våre ansatte. Også de som sliter med muskel- eller leddplager. Sykemelding er tidvis nødvendig, men nå har vi heldigvis fått et annet «våpen» som er vel så effektivt i kampen mot slike plager, forteller Eva Moi Skøie ved Maja’s Salonger. 
«Våpenet» heter Sanasella Flow, og er en stol. Det var Lena Staddeland, selv frisør, som fikk ideen til nyvinningen. Til å utvikle den fikk hun hjelp også fra andre fagfolk. 
– Maja’s salonger har vært så heldige å få være med under hele produksjonsprosessen; fra den første skissen til ferdig produkt. Vi har testet ut prototyper og gitt tilbakemeldinger underveis, forteller Eva videre. 
Med knapper på hver side kan Sanasella Flow enkelt heves. Den har en unik rekkevidde på 30 centimeter og sørger derfor for svært fleksible arbeidsstillinger. Frisøren står mer korrekt og bevegelsene er mindre statiske. Når man ved så enkle grep kan justere stolen blir man mindre sliten, man slipper å verke når man går hjem og trenger derfor ikke grue seg for å gå på jobb dagen etterpå. 
– Vi skjønte fort at Sanasella Flow kunne lette arbeidssituasjonen for enkelte av våre ansatte. Bedriftshelsetjenesten mente det samme, vi søkte om midler fra NAV til å kjøpe fire stykker og fikk ja. Vi bestemte oss nokså fort for å investere i to til, slik at stolen nå er tilgjengelig i alle våre seks salonger, sier Eva. 
– Funker de?
– Veldig bra! Man kan si det så enkelt at flere frisører har fått en helt ny hverdag, avslutter Eva.

Med knapper på hver side kan Sanasella Flow enkelt heves. Den har en unik rekkevidde på 30 centimeter og sørger derfor for svært fleksible arbeidsstillinger. Frisøren står mer korrekt og bevegelsene er mindre statiske.

FAKTA Majas Salonger

• Salonger: Du finner Majas Salong på disse stedene Markens, Sørlandssenteret, Brennåsen og Vågsbygd
• Webside: www.majas.no
• Facebook: www.facebook.com/majassalong
• Instagram: www.instagram.com/majassalong

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Media Sør
 

Følg IN magasinet på Facebook