Hjem >  Ny bil til nyttår?

Ny bil til nyttår?

Å kjøpe bil er ikke som det en gang var. Før stod som oftest valget mellom dieselbil eller bensinmotor. Nå er tilbudet så variert at det selv for en bilkyndig kan være vanskelig å bestemme seg.

Egenskaper og komfort er selvsagt viktig, men det samme er pris og miljøhensyn. Det finnes bensinbiler, el-biler, dieselbiler og hybrider. Ladbare og ikke ladbare. Hva i all verden skal man velge? Og hvordan bør man gå frem? 
– Det er lett å bli forvirret. Mange kommer inn til oss med mange spørsmål. Bør jeg også kjøpe el-bil? Hva gjør jeg med den gamle dieselbilen? Trender og media gir oss mange råd men ofte blir bilkjøper bare mer rådvill, forteller Anja Berglihn hos Gumpens Auto Vest AS.

La kjøremønsteret ditt bestemme

Ifølge Anja bør man slutte å tenke så mye på hva man bør og ikke bør gjøre. Det viktigste er å være bevisst sitt eget kjøremønster. 
– Kjører du stadig lengre turer, har hytte på fjellet og lang vei til jobb er en tradisjonell diesel- eller bensinbil suverent best og vil også være det mest gunstige økonomisk. Er man imidlertid på jakt etter en bil nummer to i husholdningen vil en el-bil være et uovertruffent valg. Den er perfekt for en kjapp tur til byen eller for å bringe barna til og fra trening. Her får du mye for pengene, billig i drift er den også. Bompenger trenger man heller ikke bekymre seg for. Selv parkering er gratis, sier Anja.
Hybrider er et tredje alternativ. Her finnes to varianter. Én ladbar, altså plug-in hybrid og en ikke-ladbar. I ladbar hybrid får man fordelen av rimelig el-drift samtidig som man kan legge ut på langtur uten å måtte tenke på å stoppe for å lade bilen. Man lader bilen slik man lader mobiltelefonen og starter med nyladet batteri hver morgen. Rekkevidde på inntil 5 mil gjør at dette for de fleste av oss holder til dagens kjøring til og fra jobb og fritidsaktiviteter. Velger du en hybrid som ikke er ladbar gjør bilen ladingen selv under kjøring. I prinsippet bør man derfor kjøre et stykke for å få uttelling for el-driften. Er det kun bykjøring vil jo ikke bilen klare å regenerere nok og dermed gå for det meste på bensin motoren. Da er kanskje noe av vitsen borte? 
– Om du er i tvil om hvilken bil du skal velge er vi her for å hjelpe. Blås i hva naboen har valgt. Vær bevisst kjøremønsteret ditt og la det – ikke media eller mote – bestemme hvilken bil som er best for deg. Utfordre oss på dette og jeg er sikker på at vi sammen skal finne den beste løsningen for deg, avslutter Anja.

Fakta Gumpens Auto Vest AS

Adresse: Setesdalsveien 90, 4617 Kristiansand S
Telefonnummer: 24 03 48 00
Web: www.volkswagenforhandlere.no/gumpens-auto-vest
Facebook: www.facebook.com/GumpensAutoVest