Hjem » Kultur & underholdning »  Nøtteknekkeren

Nøtteknekkeren

Operaen opplevde en enorm pågang da billettene til Nøtteknekkeren ble lagt ut for salg tidlig i november.

Nøtteknekkeren danset av Nasjonalballetten ved Den Norske Opera & Ballett. Foto: Erik Berg.

– Vi har ikke opplevd så stor interesse og et så raskt billettsalg av en enkeltproduksjon siden Operaen i Bjørvika åpnet i 2008, sier kommunikasjonssjef Ole-Morten Vestby i Den Norske Opera & Ballett. 
Trykket på Operaens billettsystem var så stort at enkelte opplevde tekniske utfordringer da de skulle kjøpe, men i løpet av en time var så og si alle billettene borte.
Den store pågangen henger nok sammen med flere ting: Både pandemien og kulturstreiken i høst har skapt usikkerhet om det ville bli noen Nøtteknekker i år. Heldigvis ble det mulig å gjennomføre åtte forestillinger før jul. Men med færre forestillinger enn vanlig ble det enda større rift om billettene som ble lagt i salg.
– Det er herlig å se så tydelig at publikum nå vil ha kulturopplevelser igjen. Vi gleder oss stort til å ta imot over 10.000 publikummere på Nasjonalballettens juleeventyr i desember, sier Vestby.
I fjor ble Nøtteknekkeren filmet og vist av NRK, da operahuset var pandemistengt. I år vises forestillingen på NRK2 Hovedscenen 2. juledag, og ligger tilgjengelig for strømming på NRK TV.
Sesongpremiere for Nøtteknekkeren er 16. desember på Hovedscenen i Operaen.

 

Følg IN magasinet på Facebook