Hjem » Interiør & design »  Mye lys = godt humør

Mye lys = godt humør

Markedssjef i Norsol Krister Nekstad vokste opp med ord som solskjerming, markiser og persienner. Og det er ikke vanskelig å se at han brenner for det. Ny teknologi, voksende miljøbevissthet og et generelt praktisk behov gjør det til noe uunnværlig - og en hel verden åpner seg når man ser nærmere på hvordan noe så enkelt som god solskjerming kan endre hverdagslivet.

Da Norsol ble startet opp i 1983, produserte de utelukkende markiser. Øyvind Nekstad, Kristers far, har holdt hardt i visjonen om å bygge opp merket sten for sten. Den gradvise veksten har gjort det forutsigbart og til å stole på. På Nordmøre produserer Norsol kortreist, måltilpasset solskjerming i mange varianter.
– Vi produserer alt fra manuelle modeller med barnesikre snorbetjeninger til de du kan betjene fra en fjernkontroll. Du kan til og med koble opp produktene til smarttelefonen, slik at du alltid kan komme hjem til et perfekt temperert og funksjonelt hjem.
I Norge bruker vi mye penger på å skape vakre hjem, og Krister mener at solskjerming er en like essensiell del av oppussingsprosessen som møbler. Det er et praktisk smykke i ethvert fullkomment hjem.
– Derfor spesialtilpasser vi i alle steg av prosessen. Alt fra bredde og høyde, til ønsket farge og mønster, forteller Krister.

Tar vare på lyset i vintermørket

Krister forteller at mange gjør en feil når de skal velge vinduer, nettopp ved å velge vindustypen først.
– Om du skal bygge eller renovere boligen din, snu det heller på hodet og konferer med arkitekten om hva slags solskjerming du bør ha før du velger vindustype. Velger du f.eks. zipscreens eller persienner vil du selv bestemme og variere lys- og varmeinnslippet. Dagslys er veldig viktig for oss nordmenn. God folkehelse og økt trivsel får vi med riktig mengde lys inn i hjemmet både på lyse og mørke dager, vinter som sommer.
Fabrikken ligger i Tingvoll, og produktene blir spesialprodusert på bestilling. Ettersom det produseres lokalt er ventetiden fra befaring til ferdig montering kort, uansett hvor i landet du bor. Krister forteller også at ettersom produksjonen alltid har vært norsk, er produktene tilpasset norske forhold, stilarter og vær.
– Mørket påvirker jo humøret. Og vi må ta vare på det lille lyset vi har her i Norge, sier Krister.
Og slagordet lyder som følger: «riktig solskjerming øker trivselen».

Miljøbevisste

Vi går inn i en tid med mer miljøbevisste forbrukere, og riktig solskjerming er et fint tiltak for både miljøet og lommeboka. Det er nemlig mye strøm å spare på å regulere varmen som slipper inn og ut av huset.
– Rett ovenfor kontoret i Oslo ligger en helt ny barnehage. Bygget har store, mørke nye vinduer og lite som skygger for solen på varme dager. Om sommeren blir det veldig varmt, og de bruker mye strøm på å avkjøle bygget. Der er det nok mye å spare på å ha solskjerming. Og ikke minst med tanke på glade, uthvilte barn når dagen er over, forteller Krister.
Allerede i 2002 fikk Norsol som første selskap på Nordmøre og i solskjermingsbransjen tildelt bemerkelsen og sertifiseringen «Miljøfyrtårn». Det betyr at de legger ekstra stor vekt på en miljøvennlig produksjon og avfallshåndtering, både underveis i prosessen og i selve fabrikken. Krister mener også dette skaper bedre arbeidsmiljø, og er stolt over tiltakene de gjør.
– Men det at solskjermingen er et godt miljøtiltak er ikke alene nok for oss. Den må også bidra til et godt inneklima!

Skreddersydd for sommeren

– Det er jo slik at du merker behovet av markiser først ved fraværet av dem. Når du står i et sommervarmt kjøkken med viftene på full guffe, kan det hende du tenker at «vi skulle jammen hatt markiser». Heller føre var enn etter snar!
Du kan bestille gratis befaring på nettsiden deres (www.norsol.no). På besøk får du en lokal konsulent fra Norsol som hjelper deg med prosessen fra A til Å: fra måltaking og utvelgelse av riktig produkt tilpasset dine behov, til bestilling og fagmessig montering. Men uansett hvor du bor har Krister et godt tips.
– Ikke vent med på kjøpe badebukse til dagen etter at du har reist til Spania på ferie. Da ender det som regel opp med at du må kjøpe en gusjegrønn bukse i en størrelse for stor eller liten som skjærer seg inn i livet. Bestill markiser i god tid før sommeren, så kan vi tilpasse på millimeteren!

FAKTA: Norsol

• Web: www.norsol.no
• Kontakt: www.norsol.no/kontakt-oss
• Facebook: www.facebook.com/norsol.no
• Instagram: www.instagram.com/norsol.no
• Norsol sine produkter lages lokalt, så ventetiden fra befaring til ferdig montering kort, uansett hvor i landet du bor. Siden produksjonen alltid har vært norsk, er produktene tilpasset norske forhold, stilarter og vær.

Tekst: Pauline Östgård | Foto: Norsol
 

Følg IN magasinet på Facebook