Hjem >  MissMiniMe – en trygg følgesvenn

MissMiniMe – en trygg følgesvenn

«Jeg skulle ønske dagens barn lekte mer enn de gjør, for den som leker som liten får en rikdom inni seg som man kan øse av hele livet».

Ordene tilhører Astrid Lindgren, men kunne like gjerne stammet fra en hvilken som helst mor eller far. Mange har tidvis kjent på dyp fortvilelse over hvordan til og med de yngste barna velger å sitte med blikket rettet mot et nettbrett fremfor å leke aktivt med andre barn. Noen føler så sterkt på dette at de har valgt å ta aktive grep. Møt Gro Røisland, kvinnen bak MissMiniMe.

Dukker og rollemodeller

– Som mor til tre voksne barn har jeg sett hvordan naturlig lek har blitt erstattet med interaktive aktiviteter. Da jeg vokste opp var lek en stor del av hverdagen. Selv likte jeg best å leke med dukker – alene, eller sammen med venninner. Dukkene mine så ut som barn og hadde langt hår som jeg elsket å stelle med. Jeg kunne leke med dem i timevis, forteller Gro Røisland. 
Dukkene Gro beskriver har i stor grad forsvunnet fra markedet. Isteden får man kjøpt hårløse babydukker eller oversminkede «divadukker» med kropper som ikke engang minner om en naturlig jente. Greit nok, men neppe den rollemodellen man ønsker for jenta si. 
– Det ønsket jeg å gjøre noe med, forteller Gro. 
I dag er hun stolt grunnlegger av MissMiniMe, et konsept av kvalitetsdukker og tilbehør. Dukkene gjenspeiler sunne barn og har et langt, fint hår som kan friseres gang etter gang. De kommer med ulik farge på hud, hår og øyne. På den måten kan alle jenter finne en dukke som ligner litt på dem selv. I tillegg finnes en rikholdig kleskolleksjon, hvor en del av klærne har størrelser som matcher dukke og eier.

Kvalitet i alle ledd

Det er Gro selv som står for design av både dukker og tilbehør. Fabrikker som kunne produsere dem fant hun i Kina. Stedene er nøye kontrollert og det tilstrebes kvalitet i alle ledd. Produktene blir nøye testet med hensyn til EUs direktiv for beskyttelse mot farlige kjemikalier og miljøfremmende tiltak. Alle prøver blir utført av internasjonalt godkjente og akkrediterte laboratorier. Dukker og klær er CE-merket, mens emballasjen er FSC-sertifisert.
– Målet vårt er til enhver tid å levere trygge produkter. På det feltet er vi kompromissløse, forteller Gro. 
Nå selges MissMiniMe via nettbutikker ikke bare i Norge, men også i Sverige og Danmark. Finland er neste i rekken og i starten av november åpnet en pop-up butikk på Sørlandssenteret. Der kan du få kjøpt dukkene til slutten av januar 2017.
– Som de fleste voksne er jeg opptatt av barnas ve og vel. Med MissMiniMe håper jeg å kunne gi dem en trygg plattform i form av en «sjelsvenn» som ligner litt på dem selv – og som de kan leke med gjennom hele barndommen. Den er kort, og det er viktig å holde på den så lenge som mulig. Visste du forresten at vi har laget en egen anti mobbelov? Kan vi avslutte med den? spør Gro. 
Så klart vi kan!

«Vær snill og grei mot andre
Og vær en god venn.
Den som behandler andre fint
får gode ting igjen.

Husk at ord og blikk kan såre.
Det er ikke noe bra.
Vær en god venn mot andre
Så kan alle være glad.

Ingen er jo like,
det er fint at det er slik.
Husk at uansett er du og alle andre
Verdifull og unik.»

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Eva Kylland

Følg IN magasinet på Facebook