Mat & drikke »  Megalokaler med lokal mat

Megalokaler med lokal mat

Coop Mega Kristiansund kan tilfredsstille alle og enhver som spiser mat, sine våteste vann i munnen-følelser. Butikken satser stort når det gjelder ferskvare og frukt. Til og med en egen avdeling med lokale matvarer kan du finne innenfor husets fire butikkvegger.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Coop Mega Kristiansund har beliggenhet på AMFI Storkaia Brygge. Her har den eksistert siden 2005.
– Det som kjennetegner denne dagligvarebutikken er den fristende ferskvareavdelingen og den flotte fruktavdelingen vår, kan Frank Sørøy ved Coop Mega Kristiansund fortelle. De to avdelingene blir brukt for det de er verdt og satt i stand så ordentlig som mulig for kvalitetsbevisste kunder. Det føler Frank Sørøy at de har lyktes godt med. De kan skilte med bra utvalg og bra kvalitet.
– Vi har en skikkelig flott fiskedisk å være stolte av, slår Frank Sørøy fast. Her får de daglig ferske varer fra lokale leverandører, slik at de er så friske og gode som mulig.

Fruktdisken er også rosverdig. Alle vet hvor uappetittlig en slurvet fruktdisk kan se ut. Coop Mega Kristiansund har det motsatte. Fruktdisken deres er svært så appetittlig og fargesprakende med alle slags sorter grønnsaker og frukt fra fjern og nær. Det er en kjent sak at fem om dagen er bra for kropp og sinn. Det er ikke vanskelig å plukke seg fem fine frukter fra Coop Mega Kristiansund sin fruktdisk. Frukt og grønt hjelper med å få opp energinivået. Det er en grunn i seg selv til å ta en tur og la seg fruktfriste her. God forebyggende medisin mot vinterdepresjon som har virkegaranti! Nå som advent og jul nærmer seg med stormskritt, valfarter nordmenn til nærmeste matvarehandel og hamstrer årets juleklementin. Coop Mega Kristiansund tilfredsstiller også det behovet.

Har alt!

Coop Mega Kristiansund er butikken som har alt. Bokstavelig talt! Det er en fullsortimentsbutikk med et brett utvalg varer i alle kategorier. Så er du innom med handleliste eller er åpen for impulskjøp, har Coop Mega Kristiansund et 1100 kvadratmeter stort areal å boltre seg på. Hos Coop Mega finner du et bredt spekter av oppskrifter både til hverdagsmiddager og mer spesielle anledninger. I tillegg kan du gå inn på hjemmesidene deres hjemmefra og hente spennende oppskrifter fra deres database. En kan også finne magasinet «Gourmega» i forretningene. Her er tips til å tilfredsstille den mest kresne smakssans.

Coop har også sine egne merkevarer. Ved å velge disse alternativene kan man spare penger uten at det går utover varenes kvalitet. X-tra er en lavprisserie som skal være det billigste alternativet innenfor sin varegruppe. Coop-serien er et rimeligere alternativ til mer kjente merkevarer uten at det går utover verken kvalitet eller smak. I tillegg kan man også finne den økologiske og mer miljøvennlige serien Änglamark.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lokaler med lokalt

– Vi har startet en avdeling i butikken med lokal mat, kan Frank Sørøy meddele. Over 30 forskjellige leverandører har de knyttet til seg som leverer ferskvarer av forskjellige slag. Et stort utvalg både fisk og gårdsmat. Disse 30 leverandørene kommer fra distriktet rundt Kristiansund i tillegg til selve byen. Leverandører fra Smøla, Averøy, Tustna, Tingvoll, Surnadal, Sunndal, Rindal, Gjemnes, Eide og Fræna vitner om en lokal matvaretradisjon en bør være stolt av. Slike lokaltradisjoner bør det støttes opp om!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rask mat

I ferskvareavdelingen har de både varmmat og kald ferdigmat. – Ferskvaretilbudet skal være så tilrettelagt for kunden som mulig. Med tanke på at det skal både være raskt å tilberede og samtidig smake så godt som mulig! Det er jo to ønsker på en gang! Som Coop Mega Kristiansund klarer å oppfylle.

Så om du er Tannféen, Vinglepetter, Kirsten Giftekniv eller bare den helt vanlige mannen eller kvinnen i gata som har viktigere ting å gjøre i livet enn å lage mat, fins det et bedre alternativ enn Fjordland. Nemlig, Coop Mega Kristiansund. God middag!

Tekst: May-Liss Tryggestad  Foto: Linda Grønseth