Hjem » Interiør & design »  Lys i høstmørket

Lys i høstmørket

Med riktig belysning kan du skape en lun og hyggelig stemning innendørs selv når høstmørket faller på. Hos Christiania Belysning finner du et bredt utvalg lamper i alle stilarter og prisklasser. Her får du dessuten gode råd og veiledning slik at du får den belysningen som passer best til akkurat ditt hjem og dine behov!

Med mørke høst- og vintermåneder foran oss er det få ting som er viktigere for trivselen i hjemmet enn riktig belysning. Hos Christiania Belysning finner du alt du trenger innen belysning, fra de store designikonene til utebelysningen som vil lyse opp i høstmørket. I tillegg til det brede utvalget, blir du hos Christiania Belysning også møtt av ansatte med mange års erfaring som mer enn gjerne hjelper deg med å finne det du er på utkikk etter.
– Lys er både kjempevanskelig og utrolig morsomt. Vi ser at det er et helt annet fokus på lys nå enn bare for noen år siden og folk har blitt mye mer bevisste. Det har tatt litt tid, men nå har lys fått sin rettmessige plass i oppussingen, forteller butikksjef på CC Vest i Oslo, Ingeborg Nordahl-Pedersen. 
– Det er viktig å tilpasse lyset til bruken samtidig som man skaper den atmosfæren man ønsker. Det er forskjell på lysbehovet i vaskekjelleren og i godstolen. En person som er hjemme hele dagen trenger dessuten en annen belysning enn noen som kommer hjem om ettermiddagen.

Skandinavisk design

Lamper har ikke bare en funksjonell verdi, flere lampemodeller regnes som designikoner. Og noen er nærmest som en skulptur i seg selv og vil virkelig tilføre interiøret det lille ekstra. Hos Christiania Belysning er blant annet lampene fra danske Le Klint veldig populære. 
– Le Klint er kjent for sine karakteristiske brettede lampeskjermer. Alle skjermene brettes faktisk for hånd, så dette er skikkelig dansk håndverkstradisjon. En av de mest populære lampene er Swirl, som kan brukes enten i taket eller på vegg. Vi ser at stadig flere fokuserer på kvalitet og ønsker å glede seg over høykvalitetsprodukter. Siden vi har et så stort mangfold av lamper bør de fleste kunne finne noe de liker her. Det handler ofte mer om å greie å bestemme seg enn mangel på valg, sier Ingeborg med et smil.

Den nordiske stilen er fremdeles i vinden, med sin grafiske form og en lunhet i materialvalget. 
– Max gulvlampe er for eksempel den perfekte skandinaviske representanten for høstkosen. Den passer perfekt til å krype ned i en stol for å strikke eller lese bok. Nytt for høsten er også et langt større utvalg fra danske Frandsen Lighting. De har spesialisert seg på den skandinaviske stilen, og jeg er sikker på at dette er lamper som kommer til å bli veldig populære blant våre kunder. Synlige lyspærer er også et sterkt uttrykk i tiden som passer inn i både gamle og nye hjem, og hos Christiania Belysning finner du både vanlige glødepærer og LED-pærer som kan brukes på denne måten. Lys gir glede og trivsel og det er viktig for oss at kundene finner de objektene som gir de en god stemning og følelse i deres eget hjem!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Christiania Belysning

Følg IN magasinet på Facebook