Hjem » Interiør & design »  Lys er viktig i vintermørket

Lys er viktig i vintermørket

Få ting gjør så mye for atmosfæren og trivselen i et hjem som lyset. Spesielt viktig blir det med lys i lange og mørke vintermåneder. Hos Christiania Belysning finner du et bredt utvalg lamper i alle stilarter og prisklasser, og akkurat nå formelig bugner butikken over av juleprodukter!

Lys har utrolig mye å si for trivselen og særlig her i Norge med lange vintermåneder. Enten du er på utkikk etter en lysslynge til å pynte opp utendørs, en ny taklampe eller gode julegavetips så finner du det hos Christiania Belysning. Som faghandel kan de skilte både med det brede utvalget og ansatte med mye kunnskap som mer enn gjerne hjelper deg med å finne den riktige belysningen til ditt hjem. Mange av oss er flinke til å pynte med lys i tiden før jul, men så tar vi de ned i det julen er over og lar mørket senke seg både inne og ute. Et godt råd fra butikksjef Ingeborg Nordahl-Pedersen hos Christiania Belysning på CC Vest er å bruke dekorbelysning i hele mørketiden. 
– Et tips er å kjøpe nøytral lysdekor til å henge i vinduet slik at man ikke må ta den ned når selve julefeiringen er over. Særlig med de store vinduene mange har i dag blir det ofte som en stor, sort vegg. Da er det ekstra viktig med lys i vinduet. Kranser, kuler og hjerter kan man fint la henge oppe også etter jul og små dekorslynger i en glassvase i en vinduskarm gjør stor forskjell for trivselen i rommet. Mye av det vi tenker på som julebelysning kan man dessuten fint bruke i hele mørketiden, fra det begynner å mørkne i august og helt til våren kommer. Kubbelysene på batteri er for eksempel veldig populære stemningsskapere som er nøytrale og kan brukes hele året. Siden de styres med fjernkontroll kan de plasseres høyt oppe og de er også kjempefine utendørs så lenge de står under tak. 

Stjerneskudd og lysballer

Christiania Belysning kan blant annet friste med de svært populære lysballene Trassel. Med masse små lys er de lekre både ute og inne. 
– De er også veldig flotte når de opptrer i flokk for eksempel i en trappeoppgang eller ved inngangsdøren. Og stjerneskuddaktige «Firework» som kommer både på fot og hengende er lekre både i vinduet og som bordpynt. Siden de har LED-pærer blir de ikke varme og kan fint ligge på et bord. En av bestselgerne våre i tiden før jul er juletreet Alex. Det kommer i to høyder og har en fin skulpturell form som gjør at det både kan stå fritt og inntil en vegg. Treet ser veldig naturlig ut med et varmt og fint lys.
Er du på jakt etter en ny adventsstake finner du de i mange former og prisklasser hos Christiania Belysning. Ingeborg forteller at de siste årene har adventsstakene med Luciakor og Luciatog vært bestselgere. Disse er fornyelser av et gammelt svensk designobjekt og er designet av Sten Bengtsson. 
– Både retroelementer med en moderne tolkning og organiske treprodukter er store i motebildet akkurat nå og disse adventsstakene passer jo fint inn i trendbildet. Vi har solgt eventyrlig mye av de og det er tydelig at de faller i smak hos mange. I tillegg har vi mange andre modeller, som den originale Elflugan lysestaken som det har blitt laget mange kopier av. Men det finnes ingen som er like vakker og velproporsjonert som originalen. Elflugan er også et produkt som fint kan brukes hele året. Den gjør seg fint stående i peisen eller i vinterhagen om sommeren. Vi har dessuten et stort utvalg lysslynger i ulike varianter. Her er det bare fantasien som setter grenser og man kan virkelig slå seg lys og pynte med lys både inne og ute!

FAKTA: Christiania Belysning

• Nettbutikk: www.christiania-belysning.no
• Avdelinger: www.christiania-belysning.no/finn-butikk
• E-post: nettbutikk@christiania-belysning.no
• Facebook: www.facebook.com/christianiabelysning
• Instagram: www.instagram.com/christianiabelysning

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Christiania Belysning

Følg IN magasinet på Facebook