Hjem » Interiør & design »  Lys er trivsel!

Lys er trivsel!

Få ting er viktigere for trivselen i hjemmet enn riktig belysning. Hos Christiania Belysning finner du et bredt utvalg lamper i alle stilarter og prisklasser. I tillegg får du gode råd og veiledning slik at du får den belysningen som passer best til nettopp ditt hjem og dine behov!

Riktig belysning skaper en lun og hyggelig atmosfære innendørs selv i mørke vintermåneder. Men det er ikke alltid like enkelt å vite hvordan man skal belyse et rom på best mulig måte. Christiania Belysning er en faghandel hvor du både finner det brede utvalget og blir møtt av ansatte med mye kunnskap. De hjelper deg mer enn gjerne med å finne den riktige belysningen til akkurat ditt hjem.
– Lys er trivsel og glede. Et godt råd er å ikke spare på lyset. Kombiner gjerne et generelt lys med funksjonslys som leselampe og vindusbelysning. Med flere lyskilder er det også enkelt å øke lyspotensialet i rommet når du trenger det, forteller butikksjef Ingeborg Nordahl-Pedersen hos Christiania Belysning på CC Vest. 
– Lys skal hjelpe til med å få hverdagen til å fungere og skal gi både trivsel og funksjonalitet. Vi som jobber her er ekstremt opptatt av lys og jeg pleier å kalle oss lysmisjonærer. Det hjelper ikke hvor flott kunst man har på veggene eller hvor mye penger og tid man har brukt på interiøret, glemmer man å tenke på belysningen er det vanskelig å komme helt i havn. En viktig oppfordring er derfor å søke hjelp i tide. Vi som jobber i butikkene har mye kunnskap og forteller gjerne om fordeler og ulike bruksområder på lampene slik at man velger så riktig som mulig. Det er for eksempel stor forskjell på lysbehovet til en 14-åring og en 80-åring.

Lekre designlamper

Hos Christiania Belysning finner du lamper i ulike stiler og prisklasser. 
– Multifunksjonelle lamper er veldig populære akkurat nå. Som vegglampen Ball fra den danske leverandøren Frandsen. Den er både leselampe og nattbord med ladeport til mobilen. Lampen er en klassisk 70-tallsslager i ny pakning og kommer i både hvitt og svart. Den er en perfekt julegave både til de som bor trangt og ikke minst til unge som trenger en trygg plass å lade telefonen om natten.
Nakne lyspærer i alle varianter er en av de store bestselgerne hos Christiania Belysning. Blant annet er den fantastiske lysekronen Manola fra Herstal svært populær. Med plass til 12 lyspærer kombinerer den det klassiske med det moderne. 
– Manola er en vakker lampe og en sterk representant for den industrielle trenden hvor man ser tydelige referanser til produksjonen og fabrikken. Tiff fra Christiania Belysnings egen kolleksjon er også en av våre bestselgere. Den gir både godt lys og er et fokuspunkt over bordet uten å fylle opp rommet eller skygge for de som sitter på andre siden av bordet. Den skandinaviske stilen er i vinden fremdeles, med tydelige linjer og gjerne innslag av lyse tresorter. Nå i tiden før jul har vi dessuten mye julevarer og batteridrevne lysslynger er populære. Litt lys løfter ethvert stilleben og fremhever på en ny måte farmors kaffekopper eller julepynten. Alt blir bedre med lys, avslutter Ingeborg med et smil og ønsker alle hjertelig velkommen til Christiania Belysning for en hyggelig samtale om belysning!

FAKTA: Christiania Belysning

• Christiania Belysning har i dag 41 lampebutikker i Norge og egen nettbutikk.
• Nettbutikk: christiania-belysning.no
• Finn nærmeste butikk: christiania-belysning.no/finn-butikk