Helse & velvære »  Kunsten å forsvare seg

Kunsten å forsvare seg

Har du noen gang tenkt: Hva gjør jeg om noen angriper meg?

Dette spørsmålet stilles og besvares daglig av Glenn og de andre medlemmene hos Krav Maga Instituttet. 
– Løp eller forsvar deg, sier Glenn. 
Han er eier av klubben og har drevet med kampsport helt siden han var åtte år. Han forklarer at det å kunne Krav Maga, er det ultimate selvforsvaret. Allikevel skal man alltid tenke risikovurdering, et tankesett man også lærer under treningen. Ser du potensielle farer, så kom deg unna! Unngå å ta kampen om du ikke må, og løp – alt du klarer.

– Hva er det siste man skal gjøre da?
– Å late som du snakker i telefonen, for eksempel. Her har du ingen garanti for at overgriperen bryr seg om det, og ikke minst, du mister en av de viktige sansene dine, og gir deg falsk trygghet, poengterer Glenn, før han legger til. 
– I beste fall ved et overfall, er telefonen kun til å bruke som et våpen. I vår klubb lærer du å forsvare deg, på alle måter.

La en mann i bakken etter 4 timer

Det er ikke alltid du kan løpe eller unngå overfall, dessverre. Krav Maga gjør deg forberedt, fysisk, mentalt og teknisk. Du får bedre selvtillit og blir mer observant, ifølge deltakerne. Hanne Wold (18) begynte nylig på Krav Maga Instituttet etter at lillesøsteren på 8 år skrøt av treningen.
– Jeg la en voksen mann ned i bakken etter fjerde leksjonen. Det er kult og veldig gøy! Jeg føler meg allerede tryggere og vil sterkt anbefale dette til alle, spesielt jenter. Start i dag, oppfordrer Hanne.

Selvforsvar for alle

Selvforsvar er for alle. Krav Maga er for alle. Uansett kjønn, alder, vekt og muskelmasse, så er dette teknikker som kan læres av enhver. 
– Du kan starte når som helst. Du blir uansett sterkere og får bedre kondisjon, samtidig som du lærer teknikkene, avslutter Glenn.

FAKTA: Krav Maga Instituttet Lillestrøm

• Om: Krav Maga Instituttet i Lillestrøm er for alle som ønsker å forsvare seg selv, samtidig som de får en god treningsøkt. Det er åpent for barn fra 6 år til voksne på 85. 
• Aktuell med: Klubben skal snart arrangere kurs i selvforsvar for kvinner, men er også åpne for nye medlemmer. De trener 4 dager i uka. Ta kontakt for en gratis prøvetime. 
• Nybegynner kurs: Voksne og Barn 12 og 18 august. Aldersgrense 6 år.
• Adresse: Åråsveien 16a, 2007 Kjeller
• Kontakt: 
- Glenn Jarle Jordheim: 905 11 550
- Morten Tærud: 481 11 918
- Cato Frøsaker: 952 69 994
• Facebook: Krav Maga Instituttet, Lillestrøm og Krav Maga Instituttet, Junior
• Instagram: @kravmaga_lillestrom
• Webside: kravmaga-instituttet.no
• Epost: kravmagainstituttet@gmail.com
• Åpningstider mandag-torsdag 17-21

Tekst & foto: IN magasinet
 

Følg IN magasinet på Facebook