Hjem >  Kjøkkenet – et rom for trivsel

Kjøkkenet – et rom for trivsel

I løpet av de siste årene har kjøkkenet fått en ny status i norske hjem. Fra å være en nokså lukket sfære er rommet nå blitt hjemmets naturlige samlingssted.

Der hygger man seg sammen med familie og venner over et godt måltid, samles rundt bordet for å gjøre lekser, spille et spill eller bare prate. 
Kjøkkenet er et sted hvor man skal trives. Derfor blir vi stadig mer bevisste med tanke på interiør. Design og funksjon må gå hånd I hånd; behov skal dekkes og drømmer oppfylles. Et firma som vet mye om dette er Strai, en helnorsk kjøkkenprodusent med røtter tilbake til 1929. Familiebedriften, nå ledet av tredje og fjerde generasjon Tobiassen, holder til på Strai like nord for Kristiansand. Der produseres kjøkkenene og blir fraktet til kunder i hele Sør og Øst-Norge. Den største butikken ligger fortsatt i hjemlige trakter; på Avenyen i Sørlandsparken. 
Selv om produksjonen i dag omfatter både bad og garderobe, er det kjøkkenet som er Strais fremste varemerke. Uttrykket og prisklassene varierer, kvaliteten gjør det ikke. Den er alltid høy. Firmaet holder fast ved sine lokale tradisjoner, men er samtidig stadig i utvikling. Det jobbes kontinuerlig med nye kolleksjoner – som bare blir bedre og bedre.

Varme høstfarger

I mange år har kjøkkenene våre vært preget av lyse, klassiske hvitfarger. Nå er de mørkere og mer sofistikerte tonene på vei inn i hjemmene våre. Dypere elementer i rommet skaper ro og stillhet, noe som i et kjøkkenmiljø fungerer utmerket med vår skandinaviske stil. 
Lunhet, varme og kontraster er i fokus. En nøytral dempet base er enkel å kombinere med farger og ulike stilarter, samtidig som det skaper atmosfære og romfølelse. Det finnes nesten uendelig med muligheter. Man kan velge mellom standardfarger eller finne sin egen personlige variant i ønsket NCS farge. 
Et annet element verdt å vurdere er hvorvidt man vil ha et kjøkken som harmonerer med hjemmets øvrige stil og interiør eller om man ønsker et helt nytt uttrykk. Hos Strai finnes løsninger for begge deler.

Svanemerket kjøkken

Når man har bestemt seg for farge og stil er det viktig å tenke over hvilke skap- og skuffefunksjoner man har behov for. Det finnes en rekke smarte løsninger; like praktiske som de er lekre. Miljøaspektet er også godt ivaretatt. Selvsagt finnes det innebygde løsninger som sørger for å gjøre søppelsorteringen så enkel og hygienisk som mulig. 
Bruk litt tid når du skal velge et nytt kjøkken. 
For å finne riktig type for nettopp ditt hjem anbefales et besøk hos Strai-butikken på Avenyen i Sørlandsparken. Der vil kompetente kjøkkenkonsulenter la din smak, dine ønsker og dine behov komme frem i jakten på en vellykket kjøkkeninnredning.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Jon-Petter Thorsen-Aptum & Strai

Følg IN magasinet på Facebook