Hjem >  Janne Formoe – skuespiller & smykkedesigner

Janne Formoe – skuespiller & smykkedesigner

Siden Gullsmed Berglihn ble etablert i 1971 har de vært en av Sørlandets mest anerkjente gullsmeder. De er innovative, åpne og mer enn noen andre jobber de iherdig for å fange opp hva som rører seg på markedet for smykker og gaver.

I 2012 gjennomgikk forretningen en total fornyelse. Uttrykket er delikat og innbydende; varesortimentet en blanding av klassisk og moderne. 
– Det er selvsagt viktig å kunne tilby klassiske smykker, men samtidig ønsker vi å være individuelle og litt vågale. Vi satser bredt på norske og nordiske merkevarer og er ikke redde for å tenke nytt, forteller Svein Berglihn.

Denne vinteren er intet unntak

Kristiansandsjente og skuespiller Janne Formoe har i samarbeid med Nordic Collections designet sin første smykkekolleksjon. Resultatet blir presentert hos Gullsmed Berglihn den 1. desember. 
– Vi gleder oss! Kolleksjonen er blitt utrolig fin og jeg er sikker på at et smykke signert Janne vil stå høyt på mang en ønskeliste denne julen. At hun har lokal forankring er selvsagt ekstra hyggelig.

En gammel drøm går i oppfyllelse

– Min første erfaring med smykkedesign fikk jeg som 17-åring på High School i USA. I kunstfag fikk jeg kjøpe inn råmaterialer og tenke ut designet til det som ble en sølvring. Det markerte starten på en hemmelig drøm om å skape min egen smykkekolleksjon. Nå er den endelig her! sier Janne. 
– Smykker skal ikke bare være vakre å se på, de skal også ha god kvalitet. I tillegg skal de gjerne bety noe spesielt – enten fordi jeg har fått de av noen som betyr noe for meg, eller fordi de bærer med seg en historie. Jeg har lekt meg med elementer som stjernetegn, kompass og solen fordi det på mange måter er synonymt med eventyr og mystikk, og er ledestjerner i livet. Jeg har også tatt med meg en vakker krabbe, både fordi jeg som sørlending elsker alt som sjøen har å by på – og selvfølgelig fordi jeg tross alt er en ekte landkrabbe. Smykkene utgjør en perfekt gave til deg selv eller noen du bryr deg litt ekstra om. Hvert smykke er laget med kjærlighet, men det er opp til deg å gi ditt smykke sin egen historie og symbolikk, avslutter Janne.

FAKTA: Gullsmed Berglihn

Adresse: Gyldenløvesgate 11, 4611 Kristiansand
Telefon: 380 23 878
Webside: www.berglihn.no
Facebook: www.facebook.com/berglihn
Instagram: www.instagram.com/berglihn

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Nordic Collections / Liv-Unni Tveitane

Følg IN magasinet på Facebook