Hjem >  Ingrid Moe

Ingrid Moe

Modell, yoga instruktør, veganer og reiselysten er ordene som beskriver Ingrid Moe best.

Ingrid Moe var som liten jente en ganske ubesluttsom type, men noen ting viste hun; hun likte ikke rødt kjøtt, mens det beste hun visste var å gå tur med hunden sin. Hun vokste opp på Andøya i Kristiansand og hadde den nydelige skjærgården som sin nærmeste nabo. Etter å ha prøvd alt av idrett, fra fotball og håndball til dans og drama, var det nettopp løpeturer i skogen med hunden som ble Ingrid sin treningsform.
– Jeg fant aldri helt ut av hva jeg likte med det, men den deilige følelsen av å løpe i naturen var noe jeg satt veldig pris på. Samtidig fikk jeg også gjort hunden veldig glad og det var et stort pluss.
Den ubesluttsomme jenta var veldig klar på en ting, hun ville ut å reise.

Reiselyst

Første ordentlige reisemål ble India og etter det ballet det på seg med Paris, Barcelona og Melbourne.
– Jeg reiste til Paris for å lære meg fransk. Her jobbet jeg en stund som modell, men det var veldig mye kroppspress så det gav ikke mersmak. Når jeg begynte å studere så utvekslet jeg til Barcelona og Melbourne og for å betale studiene så jobbet jeg som modell på si til tross for dårlig erfaring, men her var det veldig annerledes enn i Paris.
Hun elsket jo å reise så hun fortsatte med modellyrket. Det ble fotograferinger i veldig mange land i Europa og til slutt endte hun opp i New York. Det pulserende livet som denne storbyen har traff Ingrid veldig. Hun ble frelst på byens liv og energi og elsket følelsen byen gav henne. Masse folk, livlig livsstil og ikke minst jobben som modell fikk henne til å bli i New York i 3 år.

Yoga

Som modell er det selvfølgelig viktig å holde seg i form, ikke bare for å ta seg godt ut på bilder, men også det å klare å fullføre mange lange arbeidsdager. Hun oppdaget yoga når hun var på en av sine reiser, men begynte med det for fult når hun bodde i New York. I begynnelsen prøvde hun flere forskjellige stilarter og var ikke bundet opp mot noen spesiell. Det var den følelsen hun satt igjen med etter timene som betydde noe, litt samme følelse som hun pleide å ha når hun løp i skogen med hunden sin. Etter en stund med alt jaget en by som New York fort kan gi, begynte Ingrid å bli litt lei av det hele og begynte å søke etter noe enklere.
– Jeg begynte å tilbringe mer og mer tid på å gå dypere inn i yoga. Jeg levde et liv med få holde-punkter å reiste mye med yrket mitt ønsket jeg å ta teacher training for å kunne praktisere yoga hvor enn jeg var.
Etter første utdanning fant Ingrid «Dharma Yoga» og nå er det dette hun i hovedsak praktiserer og har tatt videre utdanning innen. Fra Ingrid var liten har natur, dyr og kjærlighet vært viktige verdier for henne, så at yoga var en livsstil som passet henne veldig bra er ikke å legge skjul på.
– Å ha omtanke for alle rundt oss, å ha medfølelse, alt dette er en så viktig del av yoga, og av min livsstil. Det gjelder ikke bare mennesker, men alt av liv rundt oss.
Ingrid sluttet å spise kjøtt da hun reiste til India, men det hadde alltid vært en tanke hos henne helt fra barndommen.

Tilbake til Kristiansand

Nå er Ingrid tilbake i Kristiansand til hele familiens glede. Før hun reiste fra New York var den opprinnelige planen hennes å flytte til Nicaragua å starte et «øko-hotell» med hennes daværende kjæreste.
– Jeg er nok fremdeles litt ubesluttsom og ganske spontan, ler hun.
Fra et hotellrom i Cape Town, hvor hun var på et fotoopptak, fant hun en Finn annonse hvor de solgte en bygård i Kristiansand. Da Ingrid ikke var i nærheten av Kristiansand, tok hun en telefon til broren, som gikk på visning for henne. Før hun visste ordet av det var hun eier av en bygård som skulle bli tre leiligheter og et yogasenter som skulle hete Spiregården. Men det trengtes virkelig litt oppussing.
– Oppussingen skulle egentlig bare ta et halvt år, men jeg hadde ingen erfaring med dette.
Etter litt kommunikasjonssvikt mellom henne og byggeleder, masse hjelp fra familien og mange erfaringer rikere står nå Spiregården ferdig litt over 1 år senere.
– Jeg er så glad for å være ferdig å kunne ha faste yogatimer her. Jeg ønsker at Spiregården skal bli et yogasenter som fokuserer på helse, både mentalt og fysisk. Vi har integrert et storkjøkken, det er et drivhus i hagen å på sikt ønsker jeg å starte en juicebar også.
Nå har Ingrid det veldig godt. Litt modelljobbing er det fremdeles, men hovedfokuset hennes er på Spiregården og familie.
– Jeg er veldig glad for at det ble Kristiansand til slutt. Nå har jeg et hjem som er nærme familie og venner, endelig. De siste årene har jeg brukt all ferie på å reise tilbake hit for å møte alle, nå kan jeg begynne å bruke feriene på å reise til andre land og oppleve nye steder.

Tekst & foto: Ida Bjørkås
 

Følg IN magasinet på Facebook