Kultur & underholdning »  Høstens kinofilmer + trailere

Høstens kinofilmer + trailere

Det ligger an til å bli en variert og underholdende kinohøst med et bredt spekter av filmer som burde falle i smak hos de fleste. Av norske filmer kan vi nevne Engelen (2/9), Rottenetter (4/9), Vegas (25/9), Svik (9/10) og Knerten (16/10). Her er et utvalg av høstens filmpremiérer. Du finner også trailere til filmene i artikkelen.
Article image
Jenta som lekte med ilden

Jenta som lekte med ilden

Premiere: 18. sept.
Genre: Thriller

Den andre filmen om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist er basert på Stieg Larssons roman «Jenta som lekte med ilden».

I oppfølgeren til «Menn som hater kvinner» er det Lisbeth Salander som står i sentrum. Hun blir anklaget for trippeldrap og trekkes inn i et nett som fører tilbake til hennes mørke fortid.

Michael Nyqvist og Noomi Rapace spiller hovedrollene også i den andre filmen i Millennium-trilogien, og denne gangen er det Daniel Alfredsson som regisserer. Jenta som lekte med ilden vil få kinopremiere samtidig i hele Norden.

Skuespillere: Noomi Rapace , Michael Nyqvist , Lena Endre , Georgi Staykov , Per Oscarsson. 

Article image
Vegas

Vegas

 Premiere: 25. sept.
Genre: Drama

Tro, hat og kjærlighet. Du velger ikke familien din. Du velger vennene dine.

Vegas er historien om Thomas, Marianne og Terje -tre ungdommer som ikke har noe sted å være. 
Etter å ha sett sin mor bli banket opp, blir Thomas plassert på et ungdomshjem. Hvor lillebroren hans er vil ingen si, men Thomas har sverget på å finne ham. På ungdomshjemmet møter han Marianne som nok en gang har føkket opp alt, og Terje som virker som han er fra en annen planet. 

De tre har en felles drøm, og sammen legger de ut på en reise fylt av tro, hat og kjærlighet -der ingen kommer dit de hadde planlagt, men alle finner hjem.  

Skuespillere: Anders Baasmo Christiansen, Helge Jordal , Kyrre Haugen Sydness , Karoline Stemre , Jørgen Hausberg Nilsen , Sindre Kvalsvåg Jacobsen.
 

Article image
Engelen

Engelen

Premiere: 2.oktober
Genre: Drama

Fra å være en livsglad og nysgjerrig liten jente forandrer livet seg brutalt når moren Madeleine vender tilbake til sin eksmann Ole. Dødsdansen mellom to voksne skader barnet.

Rus blir gradvis det som gjør at Lea klarer å stå i en hverdag sammen med familien sin. Så får Lea datteren Sonja og ønsker å bryte med familien og starte på nytt. Hun vil ta vare på barnet og gi henne den beskyttelsen hun selv ikke fikk. Men Lea skjønner snart at hun mangler denne evnen og må derfor gjøre et umulig valg.

Engelen er en historie om avhengighet. Om det å bære og arve mammas sår. Om kvinner som aldri gir opp hverandre.

Regi: Margret Olin
Skuespillere: Maria Bonnevie, Thomas Robsahm.
 

680_14044
Surrogates

Surrogates

 Premiere: 2.oktober
Genre: Sci-Fi / Thriller
Menneskene lever sine liv fjernstyrt fra bak hjemmets trygge vegger - sexy, fysisk perfekte mekaniske surrogater av seg selv.

Det er en perfekt verden hvor kriminalitet, smerte, frykt og konsekvenser ikke lenger eksisterer. Når det første mordet ryster dette utopiske samfunnet oppdager FBI agent Greer (Bruce Willis) en enorm konspirasjon bak hele surrogat-fenomenet og må oppgi sin egen surrogat og risikere livet for å løse mysteriet. 

En gripende action thriller regissert av Jonathan Moatow. 

I Surrogates ser du også Radha Mitchell, Rosamund Pike, James Cromwell, Boris Kodjoe og Ving Rhames.

 

The Informant!

The Informant!

Premiere: 2.oktober
Genre: Drama / Thriller / Sort komedie

Han er den beste informanten FBI har hatt. Mark Whitacre er i ferd med å avdekke en gigantsvindel i landbruksindustrien. Så begynner det å dukke opp dokumenter som viser at Whitacre kanskje er FBIs største tabbe noensinne.

En ivrig Whitacre går opp i rollen som hemmelig agent, og med stor iver tar han på seg avlyttingsutstyr og gjemmer en båndopptaker i dokumentmappa. I flere år holder han det gående, men så er plutselig ikke saken svart-hvitt lenger. Uheldigvis for FBI har ikke nøkkelvitnet deres vært like åpenhjertig om hvordan han selv har forsynt seg av firmaets skattekiste. Det er nesten umulig å finne ut hva som er sant og hva som bare finnes i Whitacres frodige fantasiverden.

Skuespillere: Matt Damon , Melanie Lynskey , Frank Welker , Scott Bakula , Patton Oswalt , Thomas F. Wilson
 

FAME

Fame

Premiere: 16.oktober
Genre: Musikal

Vi følger en talentfull gruppe dansere, sangere, skuespillere og kunstnere gjennom fire år ved New York City High School of Performing Arts. Det er et mangfoldig, kreativt kraftsentrum der studenter fra alle samfunnslag får en sjanse til å leve ut drømmen og oppnå ekte, varig berømmelse? berømmelse av det slaget som bare kommer gjennom talent, stå på-vilje og hardt arbeid.

Atmosfæren er utrolig konkurransepreget. Naget av tvil om egne ferdigheter blir hver enkelt elevs lidenskap satt på prøve. Foruten kunstneriske ambisjoner må de takle alt annet som hører skolehverdagen til; lekser, nære vennskap, blomstrende romantikk og voksende selvinnsikt.
Etter som elevene slåss om tilmålt tid i rampelyset, oppdager de hvem av dem som har nødvendig talent og disiplin til å få suksess.  

Trailer: Jenta som lekte med ilden


Trailer: Engelen


Trailer: Surrogates


Trailer: The Informant!