Hjem >  Høstens boktips

Høstens boktips

Vi har bedt Johanne Slapø og Gerd Rasmussen som jobber i en bokhandel fortelle om årets bokhøst. De sier vi har flere store utgivelser i vente. Her presenterer de høstens forventede bestselgere.
Article image

Jo Nesbø – Panserhjerte

En stortingsrepresentant. En modell. En finansakrobat. En rundbrenner. Fire skjebner uten annet felles enn at løse tråder knytter dem til samme mordsak. Det heter seg at det blåser på toppene. Men det er ikke akkurat fredfullt på bånn heller. Det vet Jo Nesbø`s permitterte førstebetjent Harry Hole. For han har en egen evne til å pendle mellom de høye tinder og dype daler. Som taktisk etterforsker er Hole geniforklart, en levende legende. Men medaljen har en destruktiv bakside. Selv om Hole er berømt, er han mest av alt beryktet. Både for sin antiautoritære holdning til sjefene og sitt stadig tilbakevendende kompaniskapet med kong alkohol. En heller dårlig venn som opp gjennom årene har sørget for å skyve de menneskene Harry Hole holder høyest, lengst unna ham. Skyldfølelsen henger etter Hole som en dusørjeger med byttet i siktet. I perioder haler de så tett innpå, at han ikke har annet valg enn å flykte. 

Article image

Cecilia Samartin - Salvadoreña

«Søster, hva ville du råde noen til som var tvunget til å velge mellom ærlighet og kjærlighet?» Ana står overfor et av sine vanskeligste valg. Etter å ha flyktet fra borgerkrigen i El Salvador til et kloster i USA, må hun motvillig fortsette sin livsreise. Hun får jobb som barnepike hos den konfliktfylte familien Trellis, en familie fanget i et overfladisk rikmannsliv i California. Trass i sine egne følelsesmessige sår er Ana i stand til å gi omtanke og lindring, og til slutt finner hun kjærligheten der hun minst ventet det. 150 000 nordmenn har kjøpt Cecilia Samartins bøker «Señor Peregrino» og «Drømmehjerte». I SALVADOREÑA tar Samartin oss med på en ny, eksotisk reise i en vakker og fargerik roman. 

Article image

Roy Jacobsen - Vidunderbarn

Det begynner den dagen en mystisk liten halvsøster ankommer mutters alene med Grorudbussen, «med en atomladning i en lyseblå koffert». Vi er i Berlinmurens og President Kennedys og Jurij Gagarins år. Finn bor alene med moren sin i en blokkleilighet på Årvoll i Oslo. Livet er elektrisk, vakkert og hardhendt sosialdemokratisk. Finn er lojal, opptatt av at regler skal følges. Men hos moren, som i hans øyne alltid har vært selve grunnfjellet, sporer han nå plutselige tegn på svakhet og gåtefull vingling. Med denne sterke barndomsskildringen viser Roy Jacobsen at det å være barn både er fantastisk fint og livsfarlig.
 

Article image

Victoria Hislop - Hjemkomsten

Britiske Sonia drar til Granada for å danse. Et tilfeldig møte på en kafé trekker henne inn i en hjerteskjærende fortelling fra den spanske borgerkrigen. Britiske Sonia reiser til Granada for å finne seg selv gjennom dansen - og finner også en 70 år gammel historie som berører hennes egen fortid; den om familien Ramirez og flamencodanserinnen Mercedes, som leter etter sin elskede gitarist Javier i borgerkrigstidens Spania.
 

Article image

Karin Fossum - Varsleren

«Han kjørte rundt på den røde Suzukien overalt hvor det fantes mennesker, og han studerte dem med forskerens fascinasjon, som om de var eksotiske dyr. Han syntes de var underlige. Det var sensommer, og folk var ute i hagene sine. Han så småunger på trampoline, kvinner som lukte i bedene sine, mannfolk som vasket bil ute på gårdsplassen. En mann satt på huk og malte stakittgjerdet sitt, en kvinne plukket nyvasket tøy fra snorene. Og han likte det alt sammen. Han likte dette yrende livet, det kritthvite tøyet som blafret i vinden og lukten av maling. Han likte det, og han ville ødelegge det. Alle lever på en kant, tenkte han, og jeg skal vippe dem utfor. En ung mor har lagt sitt lille barn til å sove under et tre i hagen. Hun føler seg helt trygg på at hun vil kjenne det om noen prøver å gjøre barnet noe vondt. Noen kommer ut fra skogen og river det heklede teppet av barnet, og den unge moren merker ingen verdens ting. Senere samme dag finner Konrad Sejer et kort utenfor døren hvor det står Helvete begynner nå! Varsleren er den tiende romanen med førstebetjent Konrad Sejer. 

Article image

Tom Egeland - Lucifers evangelium

Et årtusengammelt manuskript, «Lucifers evangelium», utløser en serie med kidnappinger og drap i vår egen tid. En småpike blir innesperret i en kiste. En far stilles overfor et ultimatum på liv og død. Da arkeologen Bjørn Beltø - kjent fra «Sirkelens ende» og «Paktens voktere» - kommer over det gamle manuskriptet, må han unnslippe dulgte forfølgere for å komme til bunns i et 4500 år gammelt mysterium. I ruinene av Babels tårn i Irak gjør Bjørn og en gruppe arkeologer et funn som snur opp ned på hele vår forestilling om sivilisasjonenes opphav. For bak det hele skjuler det seg en hemmelighet så ufattelig, at verken Bjørn eller hans kolleger våger å tro på sannheten de avdekker.