Hjem » Trondheim » Hjem & fritid »  GJØR ET KUPP BLANT GAMLE SKATTER

GJØR ET KUPP BLANT GAMLE SKATTER

Spreke og trendy klær til garderoben din, trenger ikke koste skjorta. Gjør som andre moteguruer, og ta turen innom din nærmeste Fretexbutikk og finn et bugnende utvalg av nytt og gammelt i skjønn forening.

I Fretex-butikkene finner du second hand, vintage, bøker, sportsutstyr, bilder og mye mer. Stedet er perfekt å besøke visst du trenger litt inspirasjon, eller er på jakt etter det unike og spesielle som ikke alle har. Fretex Midt-Norge AS startet i Trondheim allerede i 1979, og har sitt hovedkontor i Trondheim, med virksomhet i fylkene Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og Møre og Romsdal.

I stadig vekst

Liker du litt spenning i hverdagen, er en Fretex-butikk vel verdt et besøk. Her kan du virkelig gå på skattejakt. De sentrale butikkene i Trondheim finner du på Heggstadmyra, Nardo, i Fjordgata og på Møllenberg. Befinner du deg andre steder i Midt-Norge, kan du shoppe hos Fretex i både Molde og Ålesund. 
Salgssjef for Fretex-butikkene Vidar Alvik forteller at dette er en bedrift som er i stadig vekst. 
– Vi mottar om lag sju tonn med tekstiler på sorteringsanlegget på Heggstadmyra hver dag. Fretex har 1800 innsamlingsbokser fordelt på hele landet. Alle butikkene har klær for både barn, kvinner og menn, krims og bøker mens enkelte butikker spesialiserer seg på et bredere utvalg av enkelte varer i tilegg. I september åpnet vi en helt ren møbelbutikk på Heggstadmyra. Butikken har blitt svært godt mottatt både av folk som ønsker å handle og for de som ønsker å levere brukte møbler. Vi tilbyr salg av krims og utstyr andre steder også, men det største utvalget av møbler finnes her, legger han til.

Mange godbiter

Hos Fretex er det lett å finne noe som faller i smak. Her finner du unike tekstiler, stoff og mønstre. Er du på jakt etter vintageplagg er Fretex riktig sted for deg. Tidløse klassiske plagg i rene kvaliteter som ull, silke og skinn, henger dekorativt og delikat i butikkene. Her finner du både plagg som er trendy akkurat nå, og som var i motebildet for en stund siden. Historiene bak hvert et plagg kan være mange. Alvik sier de tar imot det meste av både tekstil og møbler, så lenge det er i god stand.
– Det er positivt å gi brukte ting en ny mulighet, sier han.

Gull av gamle skatter

Hos Fretex kan du virkelig boltre deg i det enorme utvalget av tekstiler, bøker, møbler og krims. Her er det lov å tenke fargerikt, lekent og nytt. I jungelen av brukte ting er det allikevel orden i sysakene. Alt gås nøye gjennom hos sorteringsanleggene. Alle som jobber ved sorteringsbåndene får grundig opplæring i hvilke trender, farger og merker butikkene etterspør. Fretex internasjonal kvalitetsikrer at alle samarbeidspartnere har fokus på etiske retningslinjer og gjeldende miljøregler. 
– Om lag 60 prosent av det vi mottar går videre til eksport i utlandet. Gamle møbler i retro og teak er populært. Redesign er stadig i vinden. Hos oss finner man mange muligheter. Vi vet aldri hva som kommer inn, og får inn nye varer hver dag. Det er utrolig spennende, sier den trivelige salgssjefen.

Gjenbruk av alt

Hos Fretex går ingenting til spille. Selv hullete og ubrukelige plagg, får nytt liv her i form av for eksempel pussefiller til bedriftsmarkedet. Fretex Redesign er en egen avdelig i Oslo og Drammen, som skaper gaver og bruksgjenstander av gamle materialer. Her benyttes tidløse materialer i skinn, ull eller bokpermer til redesignprodukter til alle landets Fretex-butikker. Hva med en redesignet sminkepung i skinn, eller en mønstrete varmeflaske i ull. Valgene er mange. Hos Fretex finner du enkelt effektivt og rimelig spennende og kreative gaver til deg selv eller noen du er glad i.

Tro på framtiden

Fretex Midt-Norge AS er en attføringsbedrift som bistår folk på veien til arbeidslivet. Den største samarbeidspartneren er NAV. I tilegg til å drifte seks bruktbutikker, har de egen transportavdeling, tøysortering og lager. I Hommelvik finner du både bakeri og pakkeavdeling, som benyttes til oppdrag for bedrifter og privatpersoner. Fretex drifter også hjelpemiddellager for Malvik kommune.
Gjenbrukstorget i Trondheim, drives i samarbeid med Trondheim Renholdsverk.

Døgnåpen skattekiste

Du trenger selvfølgelig ikke gå i butikken for å finne deg en skatt. I nettbutikken finner du flotte produkter. Denne skattekisten er åpen hele døgnet. Klikk deg inn på: www.fretexbutikken.no og gjør et kupp.
For mer inspirasjon og informasjon, besøk hjemmesiden: www.fretex.no eller Facebooksiden: fretex-butikkene i Midt-Norge. Her gjelder det å være rask på foten.
– Sidene er populære og oppdateres jevnlig. Varene selges fort unna, sier Alvik, som ønsker deg velkommen til Fretex. 

Tekst & foto: Mari Janne Støle

Følg IN magasinet på Facebook