Hjem >  Franske følelser på Grini

Franske følelser på Grini

I over hundre år har de levert stilsikre kvalitetskjøkken til franske hjem. Nå kan du svippe innom Mobalpas nye showroom i Bærum og finne din egen franske favoritt.

Elegante moderne former blandes med en fornemmelse av tidløshet når du stiger inn i Mobalpas generøse showroom i Grini Næringspark. Øynene danser over smakfulle og harmoniske linjer i kjøkken-løsninger og baderom. Minimalistisk og lekkert, men på ingen måte prangende eller jålete.
– Mobalpa er en gammel fransk leverandør som ble etablert i 1907, forteller butikksjef Torgeir Knutsen.

Det er en familieeid bedrift, de eier sine egne fabrikker og utvikler det meste selv. Mobalpa er en av Frankrikes alle største kjøkken- og baderomsprodusenter. I mai i år tok Mobalpa plass i luftige, lyse showroom på hele 1.400 m² vis-a-vis Grini golfbane. 110 tonn med utjevningsmasse måtte til før franskmannen kunne ta plass ved siden av møbelforretningen Italian House. Mobalpa har imidlertid lenge vært en kjent og kjær produsent for mange nordmenn.
– Mobalpa er ingen ny leverandør i Norge. De har vært i landet i over 30 år, og vi har mange trofaste kunder. Avdelingen på Grini er eid av Ski Bygg, en tradisjonsrik norsk bedrift. Tidligere var det en Mobalpa-butikk i Oslo, men den flyttet til Vestfold. I det siste har en del kunder vært i kontakt med oss og sagt: Er dere endelig tilbake igjen!

Hva er det så som gjør at så mange nordmenn faller for Mobalpas kjøkken og bad, når de pusser opp hjemmet?
– Det som gjør Mobalpa unike er at de tør å vise ting som er annerledes. De er kontinentale i fargevalget. Av og til for-norskes produktene litt, men ikke for mye, siden denne annerledesheten er en del av identiteten til Mobalpa.
Fargekombinasjonene som preger Mobalpas produkter er smakfulle, men altså ikke blant de mest konvensjonelle, eller skal vi si konforme. Hva sies om rosa-lilla front på kjøkkenskapene?
– Noen synes det er veldig kult, «oj, her var det mye annerledes», og «her var det mye kult», sier de. Fargene fanger interessen, selv om de kanskje likevel ender opp med noe i hvitt eller grått. Mobalpa tør å lage uventede kombinasjoner, noe som gir et spennende og friskt uttrykk.

Mobalpa kombinerer ulike farger, men også ulike former. Norske kjøkken har lenge vært preget av rette flater og spisse kanter, men den siste tiden er mykere former kommet tilbake i trendbildet:
– Buede former er tilbake igjen. Det var en del av det på 80-tallet, men så forsvant det litt. Nå er uttrykket kommet tilbake i mer moderne former, mykere overganger i stedet for harde kanter.
Enten du liker rosa-lilla, eller helhvitt, nyanser av grått eller jordfarger, myke eller skarpe kanter er mulighetene mange, ja tilsynelatende uendelige hos Mobalpa.
– Det meste kan kombineres, ulike materialer og overflater. Det er i grunn bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke de ulike delene og elementene til. Vi har prøver på absolutt alle dører, alle overflater og alle benkeplater. Her kan du sette disse sammen og se hva du liker. Du får overflatene i både matte, supermatte og flere høyglansede utgaver. Og de ulike elementene skreddersys slik at alt henger sammen til en helhet.

På Mobalpa på Grini finner en dessuten noe som få andre leverandører kan skilte med: Et teknisk område hvor en kan studere de aller fleste skaptyper, ulike høyder på arbeidsbenken, høyde på skuffer, smarte innredninger og så videre.
– Vi lager hyller på mål. Skap kan man velge høyde, dybde og bredde og farger nesten som du vil. De aller fleste av Mobalpas produkter leveres ferdigmontert fra fabrikken. Mobalpas kjøkken og baderom preges av en frisk stil med moderne tekniske løsninger. Når nye produkter lanseres, er de gjennomtestet over lang tid, gjerne i flere år, forteller Knutsen, før han demonstrerer en skyvbar benkeplate.
– Her kan du skjule vaske- og koketopp, og så får du en barløsning på andre siden.
Hos Mobalpa på Grini kan du kort sagt velge og vrake i ulike uttrykk, og få skreddersydd din helt personlige stil.
– Kundene som har hatt Mobalpa før, vil absolutt ha det igjen, forteller Knutsen.

Tekst & foto: Ketil Blom Haugstulen