Hjem >  Finn ditt drømmekjøkken

Finn ditt drømmekjøkken

Amerika, linoleum, strykebrettskap og et klart mål. Dette er Strai Kjøkken’s suksessoppskrift. 

I 1909 reiste Erling Tobiassen til Amerika. Tjue år senere var i han tilbake i Norge, ferdig utdannet snekker, med nye idéer og stor skaperlyst. Han startet Strai Trevarefabrikk i 1929, og ble sett på som svært vågal. Sjansene han tok skulle vise seg å lønne seg, og noen få år senere hadde de både tripptrappstoler, gardintørker og strykebrettskap i sortimentet. Sistnevnte ble en ettertraktet vare, da det var tiltenkt små kjøkken med liten plass. En tidløs suksessidé. Nesten nitti år senere drives bedriften av Erlings tre barnebarn, og Strai Kjøkken AS har per i dag tjuetre utsalgssteder rundt omkring i landet.

Tilgjengelig for alle

Produksjonen foregår i fabrikken på Strai på Sørlandet. De legger stor vekt på at produksjonen skal være norsk – og av fantastisk kvalitet. Etter mange år i bransjen er dette to verdier som fortsatt står støtt. Med røtter helt tilbake til 1929 har Strai opplevd mange trender innenfor kjøkkeninnredning, og det har ført til stort fokus på et bredt utvalg, både innen stil og pris. 
– Vi har noe for alle. Alt fra det aller mest klassiske til det aller nyeste og mest moderne. Målet vårt er at alle som kommer inn i butikken skal finne noe de liker, forteller Monica Lohnås Roland, daglig leder i butikken i Kristiansand. 
Sortimentet er delt inn i tre prissegment: Basis, Komfort og Premium. På den måten blir det lettere å finne noe som passer den unike kunden.

I vinden

I butikken i Kristiansand er det stilt ut et bredt utvalg av fronter og benkeplater. Det er nesten som å vandre gjennom tiden, og det er tydelig at her finnes noe for alle og enhver. Både klassiske hvite skapdører og mørke metaller har fått plass i lokalet. Men Strai forsøker også å tenke fremover, og å ligge et steg foran. 
– Da vi var på messe i Köln i januar, så vi at det var mye spennende fronter i alternative materialer. Vi forsøker å tenke litt nytt, sier hun og viser til en kombinasjon av linoleum og eik. Videre viser hun oss en utstilling med lys benkeplate.
– Dette er et annet type laminat. Litt mer eksklusivt, og ettersom det er matt blir det ikke fingeravtrykk. 
Monica er en av tre interiørarkitekter i staben, så her er du i gode hender. De hjelper deg hele veien – fra din første idé til ferdig installert kjøkken. 
Og målet er klart: uansett hvem du er, skal du finne ditt drømmekjøkken hos Strai.

FAKTA: Strai Kristiansand

• Adresse: Strai Kjøkken Kristiansand AS. Avenyen, Sørlandsparken, 4636 Kristiansand S
• Tlf: 47 45 20 00
• E-post: kristiansand@strai.no
• Web: strai.no