Hjem » Interiør & design »  Et stilig og moderne uttrykk

Et stilig og moderne uttrykk

Georg Jensen lanserte i oktober 2019 Helix-kolleksjonen. Kolleksjonen består av et kaffe- og teservise i fem deler, designet av den stockholmsbaseret designduoen Bernadotte & Kylberg.

Helix-kolleksjonen består av en termokanne, en isolert teekanne, en bonbonniere-skål for sukker eller søtsaker, en liten melkekanne og et flott modernistisk serveringsbrett med praktisk polyuretaninnlegg, og er preget av en diskre industriell estetikk som gir den gamle, tverrkulturelle tradisjonen med å drikke kaffe og te et stilig og moderne uttrykk.
De dristige, fremtredende håndtakene på te- og kaffekannene (som gir behagelig og enkel skjenking) skaper en interessant dialog med kolleksjonens mer delikate detaljer, f.eks. den organiske, buede heliksformen som sitter på lokkene, og som brukes til å åpne de forskjellige beholderne. Denne fine kontrasten mellom det karakteristiske og det diskrete skaper en hyggelig, taktil opplevelse som løfter denne hverdagslige seremonien.
Helix-kolleksjonens elegante, men minneverdige silhuetter prioriterer tydelig både funksjon og form, og representerer en klar fortsettelse av Georg Jensens mangeårige ambisjoner om å lage minimalistisk, skandinavisk design som både er spennende og varig på én gang.

Bernadotte & Kylberg

– Vårt forhold til Georg Jensen går helt tilbake til barndommen, sier Oscar Kylberg, som sammen med Carl Philip Bernadotte grunnla selskapet i 2012. 
– Vi vokste opp med merkevaren og produktene hjemme, så vi hadde det historiske aspektet i bakhodet. Vi startet ikke med blanke ark.
Selv om Helix er deres første samarbeid med Georg Jensen viser Bernadotte & Kylberg at de har en grundig forståelse av filosofien bak merkevaren ved å mestre det rene uttrykket og skape design med bare de mest essensielle elementene.
– Som designere forstår de hvor effektivt det enkle uttrykket kan være, sier Nicholas Manville, Chief Creative Officer hos Georg Jensen om designduoen. 
– De rene linjene og elegante funksjonene var der allerede fra starten av samarbeidet, men de visste også instinktivt at enhver detalj på et Georg Jensen-produkt er en del av funksjonen. Den ikoniske dreide formen som går igjen i hele Helix-kolleksjonen har både et formål og et flott uttrykk: Bernadotte og Kylberg har skapt noe som allerede føles som en tidløs design.

Tekst: IN magasinet | Foto: Georg Jensen
 

Følg IN magasinet på Facebook