Hjem » Interiør & design »  En varm atmosfære

En varm atmosfære

Le Klint introduserer nye produkter i serien «Love & Light Project», hvor en del av inntektene doneres til gode formål. Det er designeren Tine Mouritsen som står bak de nye produktene, Angel lights.

Tines inspirasjonskilde til designet på Angels stammer fra hennes store kjærlighet for julen. Englene er skapt som symboler på noen av julens verdier som godhet, kjærlighet og medmenneskelighet. Når engelen lyser opp rommet, skal den minne oss, om at vi skal huske å hjelpe hverandre og omfavne hverandre i den mørke vintertiden.
- Den italienske forfatteren Luciano de Crescenzo sa, at vi alle er engler med kun en vinge, og at vi kun kan fly, når vi omfavner hverandre. På denne måten skal Le Klints Angels være med på å skape rom for ettertenksomhet i vår travle hverdag, sier Tine Mouritsen.

Design til den skandinaviske stilen

Angels er også en hyllest til Tines foreldre, som begge har gått bort. Derfor er det også to versjoner: En feminin engel (Uriel) og en maskulin engel (Gabriel). De lysende englene vil være med å skape en varm atmosfære og være en lekker dekorasjon i hjemmet. Med Angels har Tine Mouritsen ønsket å beholde de gamle foldeteknikkene i et stramt og enkelt design. Lampene er laget av de samme kvalitetsmaterialer og etter de samme prinsippene som de andre håndlagde lampeskjermene til Le Klint. Alle modellene har en hvit skjerm og inkluderer oppheng og lyskilde. 

Om designeren

Tine Mouritsen er utdannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i 2000 og har siden 2003 arbeidet som arkitekt, møbel- og romdesigner under eget navn. Kundene er bl.a. LE KLINT, GRID, Luceplan, By & Havn, Erik Jørgensen og FONA. Tine fikk sitt gjennembrudd med den bæredyktige møbelserien, Qo2, som ble lansert under COP15 i København i desember 2009. Det førte til, at hun i 2010 - forøvrig som feltets eneste - var nominert i både Bo Bedre og Bolig-magasinets Design Awards som henholdsvis Årets Designer og Årets Upcoming Designer. Tine har sterk designkompetanse innenfor møbeldesign og rominnredning både til det private og offentlige rom, og hun er en ettertraktet designer til bl.a. utstillinger og messer. Utgangspunktet er «less is more» med klare, enkle konsepter, som alltid tar utgangspunkt i kundens eller oppgavens DNA, historie og fremtidsvisjoner.

ANGELS Modelloversikt

Design: Tine Mouritsen
• ANGEL Uriel XS
Dimensjoner: H 33 - B 28
Anbefalt lyskilde: 190 LM - G9
Veil. pris: 1.445,-
• ANGEL Uriel S
Dimensjoner: H 41 - B 32
Anbefalt lyskilde: 190 LM - G9
Veil. pris: 1.545,-
• ANGEL Uriel XL
Dimensjoner: H 88 - B 68
Anbefalt lyskilde: 420 LM - E14
Veil. pris: 3.195,-
• ANGEL Gabriel XS
Dimensjoner: H 30 - B 28
Anbefalt lyskilde: 190 LM - G9
Veil. pris: 1.445,-
• ANGEL Gabriel S
Dimensjoner: H 38 - B 34
Anbefalt lyskilde: 190 LM - G9
Veil. pris: 1.545,-
• ANGEL Gabriel XL
Dimensjoner: H 80 - B 76
Anbefalt lyskilde: 420 LM - E14
Veil. pris: 3.195,-

FAKTA Her finner du Le Klint i Oslo

• Du kan finne Lamper fra Le Klint hos Jhon Møbler. 
• Adresse: Stensgata 2 / Oslo 
• Telefon: 99 59 30 20
• Webside: jhonmobler.no
• Facebook: facebook.com/jhonmobler 
• Instagram: instagram.com/jhonmobler

Tekst: IN magasinet | Foto: Le Klint
 

Følg IN magasinet på Facebook