Hjem » Kristiansand »  En varm atmosfære

En varm atmosfære

For å hedre Poul Henningsens arv og geniale arbeid med lys, presenterer Louis Poulsen en Limited edition utgave av sin PH 3/2-bordlampe, som opprinnelig ble designet i 1927. Den eksklusive, nye utgaven har munnblåste, ravfargede italienske glasskjermer og en børstet messingramme og vil kun være tilgjengelig til 31. desember 2018.

Louis Poulsen og Poul Henningsen introduserte opprinnelig fargede glasslamper på slutten av 1920-tallet for å tiltrekke seg nye kunder. Den gang som nå var de naturlig varierende fargetonene svært populære med en varme og individualitet som fremhevet det vakre håndverket. I 2017 hentet Louis Poulsen frem igjen de klassiske, ravfargede nyansene i Limited edition utgaven av PH 3½-3 pendelen med messingoppheng. Nå tilbyr Louis Poulsen det varme, innbydende fargeskjemaet i den allsidige og verdsatte PH 3/2-bordlampen. 
– Det ravfargede glasset fremhever skjermens organiske form. Og fordi glasset i hver lampe er tilvirket individuelt, varierer de alle litt ra hverandre, sier Rasmus Markholt, produkt- og designsjef i Louis Poulsen.
– Det gjør hver eneste PH 3/2-bordlampe i Limited edition utgaven unik og til like mye av et kunstverk som en ideell lyskilde. Fargeskjemaet gjenspeiler også dagens trender og et stadig mer utbredt ønske om å bringe varme, metalliske toner som gull og messing inn i moderne interiør. 
Glasskjermenes ravfargede toner, blanke overflate og sandblåste, matte underside skaper en myk, jevnt fordelt glød. I tillegg til å reflektere lyset nedover og utover, gjør skjermene det også mulig å kaste lyset oppover, noe som bidrar til den allmenne belysningen av rommet. Fargetonen som da oppstår, skaper en varm, innbydende stemning og en følelse av intimitet som minner om den beroligende effekten ved stearinlys. 
Selv når den ikke er tent, spiller lampen en dynamisk rolle i sitt miljø og reflekterer omgivelsene utenfor overflatene. Den kompakte størrelsen gjør designet ideell som en stemningsskapende lampe på et avlastningsbord eller i en vinduskarm, som sengebordlampe eller en stasjonær arbeidslampe.

En forening av Poul Henningsens signaturelementer

PH 3/2-bordlampen har Poul Henningsens legendariske flerskjermssystem, som han utviklet i 1926. Den første PH-bordlampen ble laget tidlig i 1927 og lansert som et alternativ til lavthengende taklamper.
Rammen til den nye spesialutgaven av PH 3/2-bordlampen er basert på en PH-bordlampe fra ca. 1927. På lik linje med metalldelene i lampen er rammen laget av messing med en lett børstet overflate, hvor de fine børstelinjene følger konturer og form. Messingen er ubehandlet, slik at den får en vakker, unik patina over tid, med mindre den poleres. 
Lysbryteren på Limited edition-utgaven av PH 3/2-bordlampen skriver seg tilbake til Henningsens bordlamper fra 1927. Bryteren er også laget av børstet messing og befinner seg på stammen nær sokkelen. Henningsens initialer er vakkert gravert under bryteren. 
Frem til 31. desember 2018 finner du Louis Poulsen sin Limited edition utgave av sin PH 3/2-bordlampe hos Mesterlys Kristiansand.

FAKTA: Mesterlys Kristiansand

• Mesterlys Kristiansand Avenyen
• Adresse: Barstølveien 112, 4636 Kristiansand
• Web: www.mesterlys.no
• Facebook: www.facebook.com/mesterlysas
• Instagram: www.instagram.com/mesterlys

Tekst: IN magasinet | Foto: Louis Poulsen

Følg IN magasinet på Facebook