Hjem >  En salong for alle

En salong for alle

En frisør er ikke bare en som klipper hår. Mange vil nok nikke gjenkjennende når jeg hevder at frisøren like gjerne kan fortone seg som en kjær bekjent. En du stoler på, som du vet er teknisk dyktig nok til å gjøre det beste for nettopp ditt hår, men som også er i stand til å prate om alt fra middagsvaner til samlivsbrudd.

Slik kunnskap kommer ikke over natten. Den må læres.
– Nettopp derfor er det så viktig å ta vare på lærlingene. Fremtidige frisører er avhengige av god praktisk opplæring for å bli best mulig. Det ønsker vi å bidra til. For oss handler det ganske enkelt om ta samfunnsansvar, forteller Eva Moi Skøie ved Maja’s Salonger.
Rina Barikmo Au, som er ansvarlig for lærlingeutdanningen hos Maja’s, var aldri i tvil om hva hun skulle svare da hun ble tilbudt stillingen.
– Et rungende ja! Jeg har jo selv vært lærling, og vet hvor viktig det er.
Det er riktignok noen år siden for Rina har lang erfaring innen faget.
– Etter endt utdanning drev jeg en stund for meg selv, så var jeg lærer på en frisørskole før jeg begynte hos Maja’s Salonger. Mens barna var mindre var jeg litt til og fra, men nå er jeg tilbake, sier hun.

Et yrke med fremtid

– Skole alene kan ikke gi deg den ballasten du trenger for å bli en god frisør, fortsetter Rina.
Vel så viktig er det å ta del i et fellesskap. Man får selvsagt teknisk erfaring, men også en bedre forståelse for hvordan en bedrift fungerer. Om arbeidsmiljø, økonomi og kundebehandling.
– Vi setter pris på å kunne gi god opplæring. En fordel er jo også at vi får muligheten til å ansette dyktige medarbeidere i ettertid. Håpet er jo at lærlingene skal trives og bli så dyktige at de ønsker å bli værende hos oss. Vi ønsker å være den foretrukne salongen i Kristiansand – ikke bare for kunder, men også for våre ansatte, legger Eva til.
– Å være frisør er et yrke vel verdt å satse på. Det håper vi flere vil gjøre i årene som kommer, avslutter Rina og Eva.

Fakta Maja`s Salonger

Web: www.majas.no
Finn din salong: www.majas.no/salongene
Facebook: www.facebook.com/majassalong
Instagram: www.instagram.com/majassalong

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Maja`s Salonger
 

Følg IN magasinet på Facebook