Helse & velvære »  En ekte power nap

En ekte power nap

Den bedrer kroppen. Humøret. Og er gull for parforhold og prestasjon. Våre nattetimer må ikke undervurderes. Vi snakker selvsagt om søvn. Tempur hjelper deg.

Midt i hjertet av Oslo sentrum - omgitt av larm og liv – er det bare å roe det helt ned. Legge seg nedpå og lukke øynene. Det er nemlig den beste måten å gjøre det på hvis man skal finne en seng som gjør jobben sin. 
– Når du skal kjøpe en Tempur-seng, trenger du bare å vurdere om du ligger godt og er komfortabel, da du får den støtten du trenger, sier Solveig Røkholt hos Tempur i Rådhusgaten. 
Madrassen former seg nemlig etter kroppen, og passer til alle forskjellige vektklasser, aldre, og liggestillinger. Man trenger ikke tenke på noe spesielt. 
– Det er veldig enkelt å kjøpe Tempur, sier Solveig.

Egen merkevare

Fabrikken i Odense har utviklet og produsert Tempur-produkter siden 1989, men utviklingen av den bevegelsesabsorberende madrassen hadde sin begynnelse allerede på 1970-tallet. Da i regi av NASA. Kravene til kvalitet har alltid vært strenge for Tempur. Og det er viktig å presisere at ikke alt er Tempur, selv om andre produkter kan likne ved første øyekast; 
– Noen tror at forskjellige typer memory foam er det samme som Tempur, men det er feil, sier Solveig. 
Tempur er en egen merkevare, og materialet inni madrass og pute heter også Tempur. Det som gjør Tempur til Tempur er blant annet at madrassene testes svært nøye i fabrikken. Over lengre perioder blir produktene testet hardt på både trykkavlastning og bevegelsesabsorbering. Slik kan de garantere at sengene holder det de lover i minst 10 år.

Gull for par og prestasjon

Å sove godt er alfa og omega. Å være uthvilt i forhold til partneren. Jobben. Steder der det skal presteres. Og det er ikke uten grunn at Tempur sponser skilandslaget. Til daglig sover utøverne på Tempurmadrasser. Men det er ikke mindre viktig når det virkelig gjelder. Til OL i Sør-Korea fikk langrennsgjengen med seg et reisesett av Tempur; Madrasser, puter, og sovemasker. 
– Jeg har hørt at det var misunnelse blant andre landslag på at de norske langrennsløperne fikk med seg madrasser til OL, og jeg kan forstå det, for jeg tror ikke sengene i Pyeongchang er spesielt behagelige ... senger i Asia er jo kjent for å være steinharde, ler Solveig. 
Og det ville jo vært for ille hvis utøverne, etter lang tid med forberedelser, skulle glippet gull i sitt livs viktigste konkurranse grunnet dårlig søvn.

Endelig god natt

Selv trodde Solveig at hun sov godt på sin «vanlige» madrass, mens hun i virkeligheten brukte flere timer på innsovningen. I tillegg lå hun og vred seg om natta. Så skaffet hun seg en Tempur-seng. Det var som natt og dag. Hun sovnet fort – endelig. 
– Det å sove godt i en god seng, hver eneste natt, er en ting folk ikke verdsetter nok, mener Solveig. 
God blodsirkulasjon
For ofte må det diverse «vondter» til før folk ser etter sammenhenger. Hofter, rygg og skuldre er de stedene man oftest blir utsatt for trykk. Ved å ligge på en Tempur-madrass fordeles vekten på kroppen likt. Slik blir også blodsirkulasjonen gjennom kroppen bedre, og man holder varmen lettere, også på føttene. Dermed er behovet for å skifte stilling mindre i løpet av natten. Man sover roligere og bedre. 
– Kiropraktorer og leger er veldig flinke til å anbefale oss til kunder som har forskjellige vondter her og der, sier Solveig.

Hekta

– Når man først har opplevd kvaliteten av Tempur, så er det vanskelig å gå over til noe annet, så da fortsetter man gjerne med flere produkter, sier Solveig. 
Man blir litt «hekta». Og utvalget er omfattende. I tillegg til senger, madrasser, og nakkeputer, tilbyr Tempur madrassbeskyttere, laken, sitteputer, sovemasker, reiseputer, dyner, og bamseputer. 
– Bamser som kan brukes som puter er en fin kombinasjon for barn som er på tur, og ikke vil la bamsen ligge igjen hjemme, tipser Solveig.
Og en sittepute gjør flyturen mer behagelig. Da er det bare å sette på sovemasken og stenge verden ute. Ta en ekte power nap.

FAKTA: Tempur

• Brand store Oslo: Rådhusgata 26, 0151 Oslo
• Web: www.no.tempur.com
• Tlf: 22 40 49 50
• Facebook: www.facebook.com/TempurNorge

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Tempur


Følg IN magasinet på Facebook