Hjem >  En deilig årstid

En deilig årstid

Endelig er høsten her! Sommerklærne kan byttes ut med myk ull og vi kan tilbringe tiden inne med verdens beste samvittighet.

Mer enn noen annen årstid markerer også høsten et tydelig stilskifte. Ikke bare endrer naturen seg, det samme gjør trendene innen interiør og mote. 
– Denne sesongen er det utrolig mye fint å glede seg over, forteller Liv Andersen, senterleder på Sørlandssenteret.
Det er nemlig slik, at for en hver med en liten fashionista i magen er høsten en langt mer interessant tid enn sommeren. Det samme kan sies om oss som er opptatt av interiør. Klær først. En enkel kjole er selvsagt fint, men det er mye mer spennende å sette sammen et helt antrekk. Og skal man først investere i noen nye nøkkelplagg føles det mye riktigere å gjøre det om høsten. Det er nå en gang slik at det er varme klær man har mest bruk for i dette landet.

Tørrskodd shopping

Mange henter inspirasjon på nettet, men når man først skal kjøpe noe er det bedre å kunne prøve plaggene på og fysisk kjenne på stoffer og materialer. På Sørlandssenteret kan man tørrskodd og i tempererte lokaler rusle fra butikk til butikk og finne nær sagt alt man har bruk for. Fra rimelige kjeder som KappAhl og H&M til high end fashion hos Høyer og Lexington. En egen forretning for size plus – klær, ZIZZI, finnes også.

Bruntoner, skinn og bærekraft

Høstens trender bør dekke noe for enhver smak. Ulike sjatteringer i brunt markerte seg i motebildet allerede i fjor, men i år har det virkelig tatt av. Krem og beige, kaki og mørkebrunt. Vinrødt eller burgunder, farger som kler alle, er igjen i vinden. Det samme er dyp grønt. Ønsker man innslag av sterkere farger finnes også det. Skinn er som alltid aktuelt. Jakker, så klart, men også bukser. Denne sesongen kan vi velge mellom et elegant og feminint uttrykk eller en mer bikerinspirert og røff look. Det tidligere så utskjelte 80-tallet er også tilbake. Puffermer og skulderputer, jumpsuits og blazere. Sistnevnte er et av garderobens mest anvendelige plagg, og kan dresses opp eller ned alt etter behov. Strikk, i alle varianter, er et fast innslag hos nær sagt enhver designer eller merkevare. Velg mellom store sjal, cardigans, kroppsnære turtlenecks, undertøy, kjoler eller romslige gensere. Felles er dessuten et sterkt fokus på bærekraft og miljøvennlige stoffer – også hos de større kjedene. 

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Lexington