Hjem » Kristiansand »  En ansvarsbevisst salong

En ansvarsbevisst salong

Etisk forretningsdrift burde være en selvfølge, men er det dessverre ikke. Til tross for at internasjonale regler skal sikre ansatte gode arbeidsforhold og en lønn de kan leve av, kan vi stadig lese at disse rettighetene brytes. Også i Norge.

Mange rister provosert på hodet, men samtidig har vi en lei tendens til å velge billigst mulig løsning – uten tanke for at nettopp dette handlingsmønsteret bidrar til at enkelte bedriftseiere fortsatt tyr til lettvinte løsninger. Hvorfor velge et dyrt klesplagg når vi kan få noe som ligner til en lavere pris? Har vi behov for håndverker? Hva med å betale «svart»? Eller hva med noe så tilsynelatende dagligdags som en hårklipp? En klipp er en klipp, hvorfor betale 500 når man kan få den for 300? Vi må med andre ord begynne i det små. Med oss selv. For det er en grunn til at noe koster det det gjør. Også en hårklipp. 
– Frisører imellom er konkurransen nå blitt så tøff at flere synes å prise seg ufrivillig ned i jakten på kunder. Dette går igjen utover de ansatte, som hverken får den lønnen eller de rettighetene de har krav på, forteller Eva Moi Skøie ved Maja’s Salonger.

Ordnede forhold i alle ledd

Maja’s Salonger er en av Sørlandsbedriftene som har forpliktet seg til å følge Fellesforbundets tariffsatser. Dette innebærer at de ansatte til enhver tid har en lønn de kan leve av, avtalefestet pensjon, rett til sykepenger og tilrettelagte forhold om det kreves. 
– Med andre ord ligger det en del i prisene våre, fortsetter hun. 
For at det skal bli lettere for kundene å se hvilke frisørsalonger som har bundet seg til tariff, har Fagforbundet innført en merkeordning. På døren til disse salongene vil du finne et emblem som tydeliggjør at dette er en bedrift som sikrer de ansattes rettigheter. Først ut er Maja’s Salonger. Her har det vært avtale på alle avdelinger siden 2007, og både arbeidsgiver, tillitsvalgt, verneombud og alle andre ansatte er opptatt av et godt samarbeid og ordnede forhold. 
– En hårklipp koster kanskje litt mer hos oss enn hos enkelte andre, men jeg håper og tror at kundene forstår at det dreier seg om mer enn bare profitt. Velg heller å betale hva det faktisk koster og ta juleklippen med verdens beste samvittighet, avslutter Eva.

FAKTA: Majas Salonger

• Salonger: Du finner Majas Salong på disse stedene Markens, Sørlandssenteret, Brennåsen og Vågsbygd
• Webside: www.majas.no
• Facebook: www.facebook.com/majassalong
• Instagram: www.instagram.com/majassalong

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Maja`s Salonger

Følg IN magasinet på Facebook