Kultur & underholdning »  Duket for finansthriller i oljebyen

Duket for finansthriller i oljebyen

I slutten av september startet innspillingen av finans-thrilleren «Rottenetter i Stavanger». Regissør er Arild Østin Ommundsen. Det loves en historie med høy machofaktor og et kraftig driv som også er emosjonelt engasjerende.
 304
304
Hovedrollene spilles av Christian Rubeck, Fridtjov Såheim, Kristoffer Joner og Silje Salomonsen.

Det er 2008 og Stavanger er ikke lenger en liten fiskeby på Vestlandet. Byen kan smykke seg med titler som olje- og kulturhovedstad. Folk er rikere, bilene dyrere og husene mer overdådige. De gamle trehusene rives til fordel for store boligkomplekser og gigantiske matfestivaler, franske akrobater dominerer kulturlivet og bakom lurer den globale finanskrisen.

Skrupelløs finansverden

I denne materialistiske hverdagen møter vi Jonny Kristiansen, er fremadstormende megler på 25 år. Sulten på penger og suksess trekkes han inn i en skruppelløs finansverden.
Med høy sigarføring, champagne og eksklusive eskortepiker tar Jonny sats og sikter mot toppen av finanspyramiden. Jonnys mål er å bli den beste, den rikeste og den mektigste, koste hva det koste vil. Men om noen skal vinne må andre tape. Er prisen verdt å betale?

Stjernelag av skuesepillere

– Jeg har fått med meg et stjernelag av skuespillere og stab, sier regissør Arild Østin Ommundsen.
– Det er en kraft og fascinasjon i dette stoffet som tenner skuespillerne og hele teamet. Det er en historie med høy machofaktor og et kraftig driv, men samtidig emosjonelt engasjerende. Det er rett og slett veldig kult.

Forfatter Arild Rein har skrevet manus til «Rottenetter» i samarbeid med regissør Arild Østin Ommundsen.
Hovedrollen som Jonny spilles av Christian Rubeck. Christian er utdannet ved Drama Centre London. Han hadde sin norske debut med rollen som Lars i Joachim Triers spillefilm «Reprise» og er til jul aktuell med en av hovedrollene i storfilmen «Max Manus». Fridtjov Såheim har rollen som Jonnys mentor og sjef Fredrik Sagen. Fridtjov har medvirket i en rekke norske filmer, blant annet «Gymnaslærer Pedersen», «Kunsten å tenke negativt», «Falne engler» og kinoaktuelle «De gales hus» og «Fritt vilt 2», skrekkfilmen med premiere senere i høst. Kristoffer Joner spiller Jonnys bror Frank. Kristoffer ble først lagt merke til i TV-serien «Offshore». Siden har han vært å se på kinolerretet i filmer som «Detektor», «Mongoland», «Himmelfall», «Villmark», «Alt for Egil», «Vinterkyss» og «Gymnaslærer Pedersen». Han vant Amanda i 2005 for hovedrollen i Pål Sletaunes thriller «Naboer». Silje Salomonsen har rollen som Lydia, filmens kvinnelige hovedkarakter. Silje hadde sin filmdebut i 2000 med en rolle i «Detektor».
Siden har hun medvirket i filmer som «Mongoland», «Johnny Vang» og «Monstertorsdag».
Øvrige roller spilles av blant andre Vegar Hoel, Espen Hana og Arthur Berning.

Gode kritikker

Arild Østin Ommundsen gjorde lavbudsjettfilmen «Mongoland» i 2001, en film som ble omfavnet av både publikum og kritikere for sin rufsete fortellerstil og pussige komikk. I 2003 kom surfefilmen «Monstertorsdag». Også den møtte gode kritikker. – Spranget fra «Mongoland» og «Monstertorsdag» til «Rottenetter» er ganske voldsomt, både tematisk og stilistisk, men dette er en film jeg veldig lenge har hatt lyst til å lage og nå er tiden inne, sier Ommundsen.

Produsenter for filmen er Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae. Gjennom produksjonsselskapet Paradox har Gjerdrum og Kvae i en årrekke vært en av de mestproduserende filmprodusentene i Norge. De siste års mest suksessfulle prosjekter derfra er «Hawaii, Oslo» og «Pitbullterje». Fredag 26. september var norgespremiere på Erik Poppes allerede kritikerroste «deUSYNLIGE» for tur. Fredag 24. oktober var det klart for «Fatso», også denne en film det er knyttet store forventninger til. Selskapet er også i gang med innspillingen av «Knerten», filmen basert på Anne Cath Veslys barnebokklassiker Lillebror og Knerten.
 
Innspillingen av «Rottenetter» vil foregå i Stavanger-området. Filmen får premiere på norske kinoer høsten 2009.

Tekst: Paradox AS og Nordisk Film Distribusjon AS Foto: Anne Lise Norheim/Paradox AS, Sandrew Metronome/Muz Film og 4 1/2