Hjem » Hjem & fritid »  Doktorgården

Doktorgården

Doktorgården i Lillestrøm ble bygd i 1884 som bolig og kontor til Lillestrøms første fastboende lege, Carl August Bjurstedt. Den staselige sveitservillaen med sine imponerende detaljer og flotte veranda er i dag et av byens mest tradisjonsrike bygg.

Doktor Bjurstedt fant sin utkårede i Thale Dehli, en gårdmannsdatter fra Vestby, på jernbanerestauranten ikke langt fra Doktorgården. Dagens driver Terje Vålberg, som faktisk også driver Garcon på stasjonen, måtte dra litt lengre. Han fant sin i jobbsammenheng, utkårede Renate på gode gamle Fagerborg Hotel, og i dag kan de til sammen skilte med over 50 års erfaring i bransjen. Ikke rart gjesteboka på Doktorgården er full av skryt.

Lokaler tilpasset dine behov

Doktorgården kan tilby flere typer selskaps og møtelokaler tilpasset kundenes behov. Den har en plenumsal med plass til 60-70 personer, mindre møterom og en hyggelig 2.etg. Bygningen har beholdt en tradisjonsrik og hyggelig atmosfære, og etter omfattende restaurerings-arbeider fremstår den nå i sin fordums prakt.
Terje Vålberg har bla. kostet på et helt nytt kjøkken, og forteller oss med en viss stolthet at all mat selvsagt blir laget på huset.
– Vi kan tilby dagmøte-pakker med lunsj og kaffe. 3 retters middag, supre buffeter, grilling etc, til konkurransedyktige priser, sier Terje.
– Vi tar en god prat med alle som ønsker å ha selskap her, og kommer med ideer og innspill. Vi tar imot bryllup, jubileum, dåpsfester, you name it! Her er alle velkomne, og vi setter vår ære i å skape en perfekt ramme rundt ethvert selskap, forteller Terje med autoritet i stemmen.
– Det er blitt veldig populært og avholde minnestund her. Vi tror at mye av grunnen er at vi er litt ukonvensjonelle. Folk har gjerne en litt forutinntatt holdning til hvordan en minnestund skal være. Vi inviterer de etterlatte til å markere dagen på en litt annen måte. Vi har bla servert trøndersodd, vi har hatt koldtbord, vi har sågar servert pølse og lompe. Ofte til akkompagnement av avdødes favorittmusikk. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på dette, og jeg må si jeg blir rørt av alle tilbakemeldingene som forteller oss at vi har bidratt til å gjøre noe som i utgangspunktet ikke er så hyggelig, til en fin stund for venner og etterlatte.

Utvider lutefisk-uka

– Noe annet vi har hatt stor suksess med er lutefisken. 
I fjor var lutefisken en såpass heidundrende suksess at folk allerede har begynt å sette seg på venteliste. 
– Det er jo ganske artig, det er tross alt en god stund til lutefisk-sesongen. Vi tror faktisk lutefisken vår blir så populær i år at vi utvider lutefisk-uka med to dager. I fjor hadde vi 1 bordsetting på onsdag og torsdag. I år tar vi med fredag og lørdag også. Vi kjører en bordsetting for opptil 100 personer.
Vi har selv hørt noen av skrytehistoriene om Doktorgårdens lutefisk, og kan bare oppfordre alle sultne romerikinger til å sette av en dato. Her kommer det til å bli fort fullt. Den som venter på noe godt venter som kjent ikke forgjeves.

FAKTA: Doktorgården

• Doktorgården tilbyr flere typer selskaps- og møtelokaler tilpasset dine behov. Den har en plenumsal med plass til 60-70 personer, mindre møterom og en hyggelig 2.etg. Doktorgården har beholdt en tradisjonsrik og hyggelig atmosfære, som også gjør det velegnet til å holde minnestund. De tilbyr dagmøte-pakker med lunsj og kaffe. 3 retters middag, supre buffeter, grilling etc, til konkurransedyktige priser. Det er trådløs nett, prosjektor og lydanlegg installert. For ytterligere informasjon sjekk garcon.no
• Adresse: Kirkegata 2, 2000 Lillestrøm
• Telefonnummer: 483 94 491
• E-post: booking@garcon.no
• Facebook: Doktorgården Lillestrøm
• Booking: www.garcon.no

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa