Hjem » Hjem & fritid »  Jaguar Classic lanserer to eksklusive C-TYPE Continuation

Jaguar Classic lanserer to eksklusive C-TYPE Continuation

Jaguar Classic har lansert to eksklusive C-Type Continuation-modeller for å feire bilens banebrytende prestasjoner i 1953. Alle ‘70 Edition’-bilene har særpregede spesifikasjoner og bygges ved Jaguars toppmoderne Classic Works-anlegg i Coventry.

Den grønne ‘70 Edition’-versjonen er en hyllest til vinnerbilen C-Type XKC051, og leveres i Works Team-fargene British Racing Green med semsket grønt skinninteriør

De to Jaguar C-Type Continuation-modellene lanseres 70 år etter den opprinnelige C-Type, som var utstyrt med banebrytende skivebremser og dominerte 24-timersløpet på Le Mans i 1953. Fire Jaguar-biler deltok det året, og endte på første-, andre-, fjerde- og niendeplass. Vinnerparet Tony Rolt og Duncan Hamilton kjørte mer enn 4000 km med en gjennomsnittshastighet på 170,3 km/t, og ble de første vinnerne med en gjennomsnittshastighet på mer enn 160 km/t. Dette viser hvor overlegne Jaguar-bilene var på den tiden.

Den sølvfargende ‘70 Edition’-versjonen har en unik farge i Verbier Silver med Cranberry Red skinninteriør. Denne kombinasjonen skal aldri gjentas, og er inspirert av C-Types platinajubileum

Leveres i en stemningsfull farge

Alle C-Type Continuation ‘70 Edition’-modeller leveres i en stemningsfull farge og har mange flotte detaljer, blant annet håndlaget, emaljert sølvlogo, ‘70 Edition’-søm, monogram og runde dekaler med racingnummer 70. Den ene versjonen av disse ‘70 Edition’-bilene har en unik farge i Verbier Silver med Cranberry Red skinninteriør. Denne farge- og interiørkombinasjonen skal aldri gjentas, og er inspirert av C-Types platinajubileum. Den andre ‘70 Edition’-versjonen er en hyllest til vinnerbilen C-Type XKC051 i 1953, kjørt av Rolt og Hamilton, og leveres i Works Team-fargene British Racing Green med semsket grønt skinninteriør. ‘70 Edition’-logoen er inspirert av de visuelle egenskapene til C-Type, opprinnelig skapt av Jaguar-designeren Malcolm Sayer, som også er kjent for utformingen av D-Type og E-Type.
Alle ‘70 Edition’-bilene leveres med et skreddersydd nøkkelhus og en plakett på dashbordet fra gullsmedpartneren Deakin & Francis. Deakin & Francis er Englands eldste gullsmed, og ble grunnlagt i 1786 og har i dag mer enn 230 års erfaring. De har laget plaketten på dashbordet av en drivstofftank på C-Type fra 1953.
Matthew Bailey, Senior Manager for Strategy and Business Development, Jaguar Land Rover Classic, sier: 
– Alle C-Type Continuation-modeller er en sjelden og spesiell bil som vil pryde enhver kolleksjon, men vi er spesielt stolte over å kunne presentere disse to utsøkte ‘70 Edition’-versjonene som en hyllest til Jaguar og motorsport. I 1953 førte introduksjonen av skivebremsene, kombinert med C-Types smarte design og tekniske løsninger, til at Jaguar-bilen var dominerende under 24-timersløpet på Le Mans. C-Type er en historisk viktig bil utstyrt med Jaguars banebrytende skivebremsteknologi for 70 år siden, og vi tar ofte for gitt at skivebremser fortsatt er industristandarden.
Det tar mer enn 3000 timer å bygge en C-Type Continuation-modell, inkludert ‘70 Edition’, for hånd hos Jaguar Classic Works i Coventry i samsvar med spesifikasjonene til 1953 Works C-Type-modellene. Under aluminiumskarosseriet sitter en 3,4 liters rekkesekser, som det tok ni måneder å konstruere med omhyggelig renoverte triple Weber 40DCO3-forgassere, og bilen har en ytelse på 220 hk.

Opptatt av detaljene

Jaguar Classics-teamet er også svært opptatt av detaljene. Bilder av bremsevæskebeholderen viste at originalbilene hadde braketter, uten tvil utviklet for bruk i et annet kjøretøy, men i C-Type var de kun montert for syns skyld. For autentisitet beholder derimot alle C-Type Continuation denne kuriositeten.
Jaguar Classic-teamet har bidratt til å bringe Jaguars tradisjoner til liv ved hjelp av omfattende forskning, teknisk kunnskap og moderne verktøy fra Jaguar Land Rover, inkludert avanserte CAD-modeller. C-Type Continuation blir deretter produsert med de samme byggemetodene og teknikkene for å sikre at disse samlerobjektene er autentiske i forhold til originalene.
De første C-Type Continuation-bilene er nå på vei ut til begeistrede kunder over hele verden.Alle Continuation-modeller er FIA-godkjent og kan delta i utvalgte FIA Historic-arrangementer, inkludert Jaguar Classic Challenge, som finner sted på en rekke racerbaner, inkludert Le Mans og Silverstone.
Et begrenset antall C-Type ’70 Edition’ Continuation-modeller er nå tilgjengelig . Konfigurer din C-Type via Jaguar Classic 3D-konfigurator her: 
www.classicvisualiser.jaguar.com.

Fakta

  • Produksjonen av ‘70 Edition’ Continuation-modellene er godt i gang på det toppmoderne Classic Works-anlegget, der hver bil krever 3000 timers spesialbygging
  • ‘70 Edition’ er tilgjengelig nåmed en pris på £ 1,5 millioner (ekskl. frakt og leveringsomkostninger)
  • Kundehenvendelser rettes til: www.jaguar.com/classic, tlf: +44 (0) 2476 566 600, e-post: sales@classic-jaguarlandrover.com
  • Følg den offisielle @jaguar.classic-kontoen på Instagram for regelmessige oppdateringer fra Jaguar Classic, inkludert nyheter om nye C-Type-modeller
  • Konfigurer din C-Type via Jaguar Classic-konfiguratoren her: www.classicvisualiser.jaguar.com

Kilde & foto: Jaguar
 

Følg IN magasinet på Facebook