Mat & drikke »  Det optimale måltid

Det optimale måltid

IN magasinets to utsendte er ikke i tvil; Narviks beste og mest eksklusive restaurant finner du i Dronningensgate. Victoria Restaurants priser spenner forventningens bue, men kvelden, med et kulinarisk konsept til toppkarakter, var verdt hver eneste krone.
Article imageDet begynte i det små, straks vi var vel innenfor; deilige dufter kom seilende fra kjøkkenet, med skjerpende effekt på appetitten. En smilende servitør ønsket velkommen og viste vei gjennom det trivelige lokalet, til et dekket tomanns vindusbord, med hvit duk og enkel eleganse.
Article image

Menyen er godt lesestoff!

Vi vurderte både en 3-retters fiskemeny og en 3-retters med kjøtt. Pepperstek var også innom i tankerekken. Det var ingen enkel affære å velge, og vi måtte nippe flere ganger i vinglasset mens vi grunnet og begrunnet. Til slutt bestemte vi oss for å følge servitørens anbefaling, en femretters meny som etterhvert skulle vise seg å være en fryd både for øye og gane. Vi lot oss også overbevise til å ta den tilhørende vinpakken. Et par skiver av deres fenomenale brød, servert med urte- og hvitløksmør, ble fortært mens vi ventet på første rett. Timianstekt Kongekrabbe, med avocadokrem, aioli og mango concasse.
 –En flott appetittvekker, mente kompisen min Thomas som også lot seg begeistre av servitørens vinkunnskaper. Smilende service kombinert med den lune og fredelige atmosfæren i restaurantrommet, dannet en perfekt ramme rundt måltidet.

- Fantastisk! Smak på denne. Thomas har nettopp satt tennene i forretten; limestekt marulk med aspargesbønner og skalldyrbisque. Ulken forsvant raskt fra fatene våre.
Forretten var nydelig dandert og smakte fantastisk godt. Vinen smakte også godt og smakene passet ypperlig til hverandre.

Lammebrissel og lammenyrer med røkt auberginekaviar var det neste som sto for tur.
Thomas lot seg nok en gang begeistre for menyvalget vårt. Han ga seg ende over av pur smaksglede.
Article image

- Skjær mæ laus!

Thomas hentet frem et kraftuttrykk fra sin barndom på Rognan og var entusiastisk og raus med rosen. Han glemte nesten å drikke vinen sin – ene og alene fordi maten var så velsmakende.
Hovedretten ble satt på bordet som et kulinarisk kunstverk. Det var nesten ikke til å ta øynenen fra, men smaksløkene ville ikke vente! Hovedrett var en kombinasjon av Lofotlam. Rullade og carrè av lam, glassert rødkål, cremesaus tilsmakt med rosmarin og hvitvin.
- Nydelig, sier Thomas og klapper seg fornøyd på magen. Etter litt mer vin, litt mer vann og en livlig diskusjon om morgendagens gjøremål – dukket plutselig desserten opp: blåbær og solbærmousse, og karamellruller fylt med vaniljekrem.
- Umulig å ikke spise et slikt søtt punktum, konstaterer Thomas.

Vi avsluttet det optimale måltidet med kaffe og konjakk, noe som satte en enda større stjerne ved selve måltidet; den lune servicen, den avslappende atmosfæren og kjøkkenets absolutte topp-bidrag.
Så vi kan anbefale: Sett av en frikveld, selv uten å ha en spesiell anledning å skylde på, ta turen til Victoria Restaurant – og kos deg!

Tekst og foto: Rune Dahl