Hjem » Interiør & design »  Den siste skredder: Solskjerming inne og ute

Den siste skredder: Solskjerming inne og ute

Når vær, vind og Vestland møter nordmenns trang til trivsel, skjer det spennende ting. Ikke minst Superoppussing. Norsol kjører kvalitet tvers igjennom. Og sol-skjerming kan gjøres både smart og «sexy».

Mens møbelprodusenter og veverier flytter fra Møre til Østen og Øst-Europa, holder solskjermingsprodusenten Norsol fortsatt stand på lille Tingvoll på Nordmøre. På «et sted der ingen skulle tru at nokon kunne produsere». Men selv mener de at de ligger i Mekka – nær midt i Norge, med stabil arbeidskraft og med mer enn 40 års erfaring. Norsol lager kortreiste kvalitetsprodukter på millimeteren – skreddersydd til vinduene, både inn- og utvendig. Ved valg av Norsol skal kunden vite hva man kan forvente, og hvor det kommer fra. 
– Ikke minst tilpasser Norsol produktene sine etter norske stiltrender, og det stilles krav til kvalitet for å tåle varierende norsk klima – år etter år, sier markedssjef Krister Nekstad, annen generasjon i Norsol.

Superoppusserne

Kanskje er Norsol for flere også kjent via TV-ruten. I vår medvirket firmaet i TV3`s «Superoppusserne», interiørprogrammet der forventningsfulle beboere blir presentert for fiffige løsninger i heimen. Her fikk Norsol vist fram solskjerming som er både funksjonell og stemningsfull, blant annet i forbindelse med en jacuzzi; Beboerne kunne sitte totalt usjenert i det fri, mens en markise skjermet de, både for naboen og all slags vær. Norsol leverte solskjerming til alle 9 hus i serien.

Mange fordeler

En god solskjerming har flere fordeler. Solskjerming kan dempe sollysets falming av gulv, vegger, møbler og kunst. Og de fleste setter pris på en behagelig og stabil innetemperatur. For eksempel er nyere boliger ofte veldig tette. 
– Det kan fort bli 25 varmegrader i en stue allerede i mars når sola står på, sier Krister. For eksempel kan en Norsol zip screen stenge 97 % av varmen ute, og det gjør det langt mer behagelig å komme hjem fra jobb eller ferie. (Og sikkert mer OK også for dyr som er alene hjemme).
Stadig flere kunder går dessuten for smarthusløsninger, der målet er en bolig som føles sval og temperert, som tilpasser seg vær og vind, og som er ressursmessig gunstig. En økende grad av motorisering og automatisering gjør boligen enkel å forholde seg til.

Word of mouth

Folks bevissthet rundt solskjerming har økt, og produktutvalget er stort. 
– Når kunder får se i kolleksjonsbøkene våre, kan det være vanskelig å bestemme seg. Før var folk mer praktisk innrettede med tanke på solskjerming, men i dag spiller følelsene en viktigere rolle også, sier Krister. 
Mange har lagt sin elsk på plisséene, de senere årene et word of mouth-produkt, og som hylles av interiørbloggere; 
– De gjør boligen vakrere og fås i mange spennende varianter. Disse kan være fritthengende, de kan slippe inn lys oppe og nede på vinduet, og skjerme mot naboen.

Tar målene selv

I tillegg til markiser og plisséer leverer Norsol også lameller og rullegardiner. Alt blir uansett spesiallaget, og bestilles på mål på stedet der solskjermingen skal opp. Norsol er på sett og vis «den siste skredder», og gjør spesialtilpasninger for hvert eneste produkt. Så er det større odds for et godt resultat. Og en fornøyd kunde. Det er ikke alt som kunden kan ha forutsetning for å vite på forhånd, som at vindusglasset må spille på lag med solskjermingen. Norsol anbefaler enkleste form for vindusglass, og kan komme med tips og råd i forbindelse med dette. 
– Spar penger på glass, og få råd til smart solskjerming på kjøpet, tipser Krister.

Solskinnsdager

All solskjerming produseres på Tingvoll i en supermoderne fabrikk. De ansatte har spesialkompetanse, og kombinerer det siste innen maskiner, med godt gammeldags håndverk. Norsol er dessuten raske på labben; 
– Mange bestiller utvendig solskjerming nå på flotte solskinnsdager, og da hjelper det ikke å levere etter tre måneder, så i gjennomsnitt leverer vi raskt. Men aldri på bekostning av kvalitet. Den skal være tvers igjennom, understreker Krister.

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Norsol
 

Følg IN magasinet på Facebook