Hjem » Kultur & underholdning »  David Bowie 50-års jubileum feires med utgivelse

David Bowie 50-års jubileum feires med utgivelse

50 år etter David Bowie's første hit, Space Oddity, ønsker Parlophone Records å feire med å gi ut et 7" boks-sett med ni uutgitte låter fra året Space Oddity ble utgitt for første gang.

Boksen har fått tittelen Spying Through A Key Whole (Demos and Unreleased Songs) som er hentet fra teksten på en ukjent Bowie sang, "Love All Around". Selv om de fleste andre titlene er kjente, ble ingen av disse offisielt utgitt før i 2018 (da de lå en kort tid ute på strømmetjenester i desember). Majoriteten av låtene er solo vokal og akustiske demoversjoner laget hjemme, hvis ikke annet er fortalt. 
Bildet som preger forsiden av boksen samt bildene på innsiden, er tatt av Ray Stevenson hjemme hos produsent Tony Visconti sommeren 1968. Designet man finner på singlene reflekterer måten David den gang sendte ut sine demoer til forlag og plateselskaper, ofte med håndskrevne låttitler på EMIDISC-etiketter. 
På grunn av at noen av solo demolåtene ble laget av kun David Bowie og en akustisk gitar hjemme, er ikke kvaliteten på innspillingen alltid av vanlig studio lydkvalitet. Dette er delvis på grunn av Davids entusiastiske klimpring på et par av sporene, i tillegg til begrensninger knyttet til det originale utstyret brukt til innspilling og bånd degradering. Likevel, den historiske betydningen av disse sangene og det faktum at utvalget er fra et arkiv av låter klarert for utgivelse av Bowie, overstyrer denne svakheten. 
Spying Through A Key Whole (Demos and Unreleased Songs) utgis 5. april 2019 via Parlophone Records. 

Tekst: IN magasinet/pressemelding | Foto: Ray Stevenson
 

Følg IN magasinet på Facebook