Hjem >  GØY MED GARN

GØY MED GARN

Det er kreativt, sosialt, og bokstavelig talt «noe å henge fingrene i». Vi snakker selvsagt om strikking. Lille Lotte hjelper deg gjerne.

Du blir møtt av en strikket høne iført solbriller utenfor hos Lille Lotte. Hun avslører hva som befinner seg der inne i butikken – nemlig en egen verden full av garnnøster og strikkeglede.

Strikkedilla

– Håndarbeid har alltid vært en stor del av mitt liv, og jeg har strikket meg gjennom skole og utdanning. Lærerne skjønte at jeg fulgte med likevel, så de lot meg holde på, smiler daglig leder Lotte Nornes. 
Det gikk noen år før hun skulle gjøre hobbyen til levebrød. Da ungene ble store tenkte hun at det var på tide å følge drømmen: Å starte for seg selv. Timingen var god, og Skappel-genseren tok Norge for fullt. «Alle» skulle strikke.

Yte service

Det var også noe annet som trigget Lotte; 
– Det artigste jeg vet er jo faktisk å yte service. Å hjelpe folk, gjøre dem glade. Det høres kanskje litt banalt ut, men sånn er det, sier hun. 
Og kundene kommer. Det er stor konkurranse fra nettbutikker, som i mange bransjer, men personlig service hjelper; 
– Det har jo bare gått oppover, og vi må være to av gangen for å håndtere alle kundene, selv om akkurat sommersesongen er noe roligere.

Sosialt og inspirerende

Hos Lille Lotte får kundene hjelp med strikkeoppskrifter, forskjellige teknikker, og det er et sosialt og inkluderende miljø hvor man kan få «applaus» når man har vært ekstra flink. Butikken deler også informasjon og bilder på Facebook og Instagram, men den direkte kontakten med kunden står i høysetet.

Sommersyssel

Selv om mange er i hagemodus når sommeren kommer, er det likevel fullt av inspirerende ting å lage for en fingernem person. Eksempelvis kan man lage sitt eget hageinteriør: Puter og duker av spennende papirgarn, som dessuten er værbestandig og tåler både regn og sol. Eller kanskje tepper av restegarn. Lotte ser ingen voldsomme begrensninger; 
– Man kan strikke alt mulig, vet du! Eller hva med å hekle deg en morsom sommerhatt?

FAKTA: Lille Lotte

• Adresse: Storgata 20, 2000 Lillestrøm
• Web: www.lillelotte.no
• Telefonnummer: 63 81 98 33
• Facebook: www.facebook.com/lillelotte.as
• Instagram: www.instagram.com/lillelotte.as
• Åpningstider: mandag til fredag 10-18, lørdag 10-16 og søndag stengt.

Tekst & foto: Trine Texnæs
 

Følg IN magasinet på Facebook