Mat & drikke »  Byens store ferskvaredisk

Byens store ferskvaredisk

Ferskvaredisken til Coop Mega Amfi er kjent langt utenfor byens grenser, og er fylt til randen med fersk fisk, kjøtt og et stort utvalg av oster.
Kundene vil ha spennende mat, mer smak og personlig service.
Article image

– Vi satser knallhardt på ferskvareavdelingen og tilbakemeldingene tyder på at dette er et tilbud som kundene vil ha. Selv mener vi ferskvarediskene er svært viktige og gjør handlingen til en glede for kundene våre, sier butikksjef Kjell Skog ved Coop Mega Amfi.
Kjell og hans 26 ansatte bestreber seg for å holde en høy kvalitet på alle avdelingene, og vet at kundene setter pris på denne bestrebelsen.
– Vi har erfarne folk som jobber i ferskvaren og har for tiden 3 utdannete kokker i avdelingen. I tillegg har de ansatte gått flere kurs og fått god opplæring, forteller Skog.
Selv om det er svært kostbart å drifte ferskvarediskene, så mener Skog at det er verdt pengene.
– Folk vil ha personlig service og ha muligheten til å slå av en prat mens de handler. At vi har en populær fiskedisk viser jo omsetningen. Vi har i løpet av 1 år nesten doblet omsetningen, og kundene setter stor pris på at vi får levert fersk fisk hver dag. Våre leverandører kommer fra hele Nord-Norge blant annet Altevann, Harstad, Tromsø og Lofoten sier butikksjefen.

Article image

Mangfold og ferskvare

Coop Mega Narvik har alltid vært en butikk med et spennende og mangfoldig utvalg. Butikken har byens desidert største sortiment.
– Vi har f. eks fire forskjellige typer taco, og slikt er det innenfor mange varegrupper, forteller Skog.
Små nisjeprodukter fra små produsenter har fått like god merking og plass som de store og mer kjente merkene.
– Det er en bevisst strategi og det er noe vi kommer til å fortsette med, sier Skog som også vil fremheve at Coop Mega Narvik satser på alternativ, glutenfri mat og mat for allergikere m.m. Etter ombyggingen så har vi satt av 3 reoler til dette og vi har fylt dem opp med mange spennende produkter. Vi ønsker også at kundene skal gi oss tilbakemeldinger på hva de ønsker i disse hyllene.

Økologisk mat er også en viktig del av Coop Mega sitt varemerke. Det kommer stadig inn mer økologisk mat og flere av kundene våre setter stor pris på dette. Alle våre medlemmer har jo også 15 % rabatt på all økologisk frukt og grønt. Coop Mega Amfi er en stor butikk, men det er ingen fare for at du ikke finner det du leter etter. Store skilt og god merking gjør det til en fryd å handle i den oversiktlige butikken.

Stor og populær ostedisk

Ostedisken er blant de 10 beste innenfor alle Mega-butikkene i landet!
Disken inneholder hele 65 forskjellige sorter.
– Tove Skarsfjord er ansvarlig for ostedisken, og hun er med i en gruppe innen Coop-kjeden som får ekstra kursing innenfor fagområdet ost, forteller Skog.
Ostedisken inneholder oster fra blant annet Frankrike, Italia og Tyskland. Her skal man kunne finne det aller meste til ostebordet. At kundene er bevisst på ost viser salgstallene. Jo mer velfylt ostedisken er jo mer selger vi, forteller kokk Richard Olsvik.
– Vi har i dag 26 dyktige ansatte, det gjør at du raskt skal få den hjelpen du trenger. Dessuten har vi 4 kasser som gjør at ventetiden og køen ikke skal bli alt for lang om du har det travelt med å komme hjem til middag, sier Skog med et smil.

Tekst & foto: Rune Dahl