Hjem >  Behandling som nytter!

Behandling som nytter!

Sommeren er kort og i vår iver etter å utnytte hver eneste solstråle glemmer vi ofte hvor viktig det er å bruke solkrem. I verste fall kan resultatet av slik uvettig soling bli skjemmende pigmentflekker.

– Sol er riktignok ikke den eneste årsaken til at slike flekker oppstår. Det kan like gjerne være hormonelle årsaker. Men det finnes håp om å få dem bort og nå er tiden å gjøre det på, forteller Iben Solås ved Renates Dagspa. 
Pigmentflekker blir stadig mer utbredt. Mens de hos eldre mennesker ofte skyldes solskader, kan de hos den yngre generasjon like gjerne bunne i hormonelle forandringer i forbindelse med en graviditet eller bruk av prevensjonsmidler. Hos enkelte kan noe så trivielt som en enkel antibiotikakur sammen med eksponering av sol, medføre samme skade.
– Det er et vanlig problem og et vanskelig problem, bekrefter Iben.

Hjemme eller i salong

Hun kan ikke love hundre prosent helbredelse for alle, men en betydelig bedring kan hun definitivt stå inne for. 
– Det finnes flere måter å gripe fatt i problemet på. Det viktigste er å begynne med en konsultasjon, som hos oss blir gjort av en sykepleier, eller en hudterapeut. Hun analyserer hvor omfattende skadene er og hvilke behandlinger som vil passe best. 
Enkelte produkter passer utmerket godt for hjemmebruk. Vi fører blant annet preparater fra w av Zein Obagi, som har vist seg svært effektive mot pigmentflekker. Det er viktig å være forberedt på at man vil flasse en del, og at huden i ansiktet en periode vil føles strammere enn ellers. Nå høres det ut som om man i en periode vil se aldeles skrekkelig ut, men slik er det i realiteten ikke, beroliger Iben. 
– Ofte er det slik at man føler seg verre enn det man faktisk er. Men når flassingen er over vil huden fremstå som ny og frisk. 
Resultatene blir synlige etter bare fire uker. 
Det er selvsagt også mulig å få behandling i salong.
– Da benytter vi oss av TCA, som kun jobber mot selve flekken. Da vil man også flasse lokalt. Vi kan også utføre syrepenslinger. Dette er litt mer tidkrevende, men fordi huden får en mykere tilvenning til produktene blir flassingen heller ikke så omfattende.

Gjør det nå!

Om du ønsker å gjøre noe med pigmentflekkene dine anbefales det å starte behandlingen nå. Fordi man helt må unngå sol mens den står på, er vinteren den beste tiden å gjøre det på. 
– Dermed vil huden få godt tid til å styrke seg på før lyset og sommeren er tilbake, forteller Iben. 
– Finnes det noen måte å forebygge slike flekker på? 
– Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen! Vær nøye med solfaktor! Helst hele året. Sommerstid kan man gjerne også beskytte ansikt og bryst ved hjelp av en caps eller en hatt. Men solkrem er likevel det viktigste. Dagens produkter er strålende og de hindrer deg ikke i å bli brun, om noen skulle tro det. 
Men skulle skaden allerede ha skjedd er det heldigvis ikke for sent.
– Behandling nytter! Kom gjerne innom Renates Dagspa for en samtale. Vi kan gi tips og veiledning til den behandlingen som passer best til nettopp deg, avslutter Iben.

Fakta Renates Dagspa

Adresse: Markens gate 2, 4610 Kristiansand S
Telefonnummer: 38 02 50 90
Web: www.renatesdagspa.no
Facebook: Følg på Facebook 

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Renates Dagspa

Følg IN magasinet på Facebook