Hjem >  Balsam for kropp & sjel

Balsam for kropp & sjel

Etter en deilig sommer er de fleste av oss tilbake til hverdagen. Det i seg selv trenger imidlertid ikke være så ille. Unn deg en massasje hos Renate’s dagspa, og feriefølelsen vil vare hele året.

For det er nå en gang slik, at dagliglivet ofte bringer med seg både stress og muskelspenninger. Grunnene til det kan være mange. Ensidig belastning av kroppen, men også følelsesmessige årsaker som sinne, angst og depresjon. Det setter seg i musklene alt sammen. Man trenger imidlertid ikke lide av verken nedstemthet eller stiv nakke for å ha utbytte av en god massasje. Behandlingen er ganske enkelt bra for oss. En massasje kan øke leddmobilitet, blod- og lymfegjennomstrømning i muskulatur og bindevev, samt bidra til fysisk og psykisk avkobling. Det kan øke forbrenningen, styrke hudens funksjon, øke blod- og lymfesirkulasjon og dermed skape et bedre immunforsvar. Ikke minst er det et faktum at vi alle trenger berøring. Det i seg selv kan gjøre at man føler seg mer emosjonelt balansert. Effekten av rent velvære skal man heller ikke kimse av.

Noe for enhver

– Hos oss anbefaler vi også et varmt bad i forkant av massasjen. Det myker opp muskulaturen og gjør den enda mer mottakelig for behandlingen. Og, det sier seg kanskje selv, mobilen skal vekk, forteller Renate Hartvigsen. 
Før man bestiller time kan det være lurt å tenke litt over hva slags massasje man trenger. Det finnes nemlig flere typer å velge mellom. De siste årene er det stadig flere som har fått opp øynene for Ayurvedisk massasje, som er en terapeutisk helkroppsbehandling med varme oljer. Yogamassasje er også populært. Det er en unik behandling som kombinerer massasje, tøyninger og pust. Massasjen skaper mer rom i kroppen og bedrer både sirkulasjon og bevegelighet. Stretchingen gjør dessuten at prosessen går dypere enn ved kun massasje. En såkalt avslappende massasje er en lett og skånsom behandling perfekt ved stive og ømme muskler. Massøren bruker olje som stimulerer blodomløpet, og som i tillegg har beskyttende og nærende egenskaper for huden. 

Klassisk massasje, i utlandet gjerne omtalt som svensk massasje, blir spesialtilpasset hver enkelt kunde. Terapeuten bruker ulike grep og teknikker, musklene blir tøyet og strukket og resultatet er en følelse av total avslapning og velvære. I muskelterapi brukes elementer fra flere ulike massasjeformer. Massasjen benyttes gjerne ved muskelspenninger, treningsverk, hevelser, muskelknuter og som en generelt avslappende og oppmykende behandling. 
Fotmassasje på reflekspunkter er en kraftfull metode som er god på å gjenopprette kroppens balanse via økt sirkulasjon og utrenselse. Ved å trykke på spesielle soner under føttene blir faktisk hele kroppen behandlet.
Energimassasje aktiverer kroppens energier og skaper på den måten ro og balanse i både kropp og sjel. 
Koppemassasje høres kanskje litt alternativt ut, men er noe stadig flere sverger til. Terapien er basert på undertrykk, der massøren løfter hud og bindevev ut fra muskler, ben og ledd. Massasjen brukes ved forbedring av blodsirkulasjonen, lymfedrenasje, bindevev- og muskelbehandling.
Ved Hot Stone-massasje benyttes ikke vakuum, men varme lavasteiner. Denne behandlingen er ytterst avstressende og er en kombinasjon av vanlig massasje og bruk av de varme steinene. Hot Stone-massasje anbefales imidlertid ikke for gravide. De bør heller benytte seg av massasjeformen kort og godt kalt Gravid. Den kan redusere muskel- og leddsmerter, stimulere sirkulasjonen og redusere hevelse i kroppen. Liggestillingen blir tilrettelagt alt etter hvor langt du er på vei.

Noen massasjeformer retter seg mot mer spesifikke deler av kroppen.
Magemassasje, eller Chi Nei Tsang, er en massasje for organene i bukhulen. Den løsner på stress og smerter i mageområdet, er avgiftende og utrensende. Behandlingen kan være effektiv ved forstoppelse, treg mage, oppblåsthet, luftsmerter og menstruelle plager. 
Idrettsmassasje benyttes gjerne om det er et spesifikt område som skal behandles. Enten om det er en idrettsutøver med spesielle belastninger eller om man bare ønsker en litt hardere massasje. Den suppleres gjerne med stretching eller triggerpunktbehandling.

Ansiktskopping er en utrolig deilig ansiktsbehandling der man masseres med små ansiktskopper. Huden strammes opp og man setter i gang blodsirkulasjonen. 
Er du plaget med migrene kan kanskje indiske Fredy hjelpe deg? Han utfører ikke bare massasje, men gir også råd om hvordan du kan forebygge anfall. 
Fibromassasje er en massasje spesialtilpasset deg som lider av Fibromyalgi. Den er ikke smertefull, men utelukkende behagelig. Forskning har vist at en mild form for massasje frigir avslapningshormonet oxyticon, og det er dette som danner utgangspunktet for behandlingen. 
– Problemer eller ikke; en massasje er noe jeg anbefaler alle å prøve. Ta kontakt med oss, så finner vi den formen som passer deg best, avslutter Renate.

FAKTA: Renates

• Renates: Markensgate 2
• Renates: Sandens senter, Tollbodgata 16
• Tlf: 38 02 50 90
• Web: renates.no
• Facebook: @renatesdagsp
• Instagram: @renateshudogmakeup
• Facebook: @renateshudogmakeup
• Instagram: @renatesdagspa
• Du kan booke time via nettsidene.
• For full oversikt over behandlingene Renates tilbyr ta kontakt med dem eller sjekk ut nettsidene renates.no.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Renates Dagspa & Ida Bjørkås
 

Følg IN magasinet på Facebook