Hjem >  Opplev Italia i Oslo

Opplev Italia i Oslo

Italia er et land mange av oss har et nært forhold til, både som populært reisemål og ikke minst nyter vi gjerne italiensk mat, vin, mote og design. I år feirer Italia sitt 150-års jubileum og i løpet av sommeren blir det en rekke spennende arrangementer i Oslo.
I år er det 150 år siden Italias samling, og i sommer vil Det italienske kulturinstituttet i samarbeid med Den italienske ambassade og Den italienske stats eksportråd invitere til flere arrangementer i Oslo. Under Grønland Kammermusikkfestival i begynnelsen av juni vil den anerkjente trioen fra Firenze, Trio Altrove 2.3, fremføre en samling av vakre, italienske småstykker i Interkulturelt Museum i Tøyenbekken, før det er duket for «Da Mazzini spilte gitar…» i Gamle Aker kirke 8. juni. Her kan man oppleve Marco Battaglia, som har spesialisert seg på 1800-talls musikk som han spiller på originalinstrument, spille på Guiseppe Mazzinis gitar. Mazzini var en av hovedpersonene i bevegelsen som førte til Italias samling i 1861.

Article image

15. juni blir det en unik mulighet til å nyte utstillingen «I walk into this garden» med den innovative samtidskunstneren Simona Barbera. Utstillingen skjer på initiativ fra Italia-paviljongen ved Veneziabiennalen, og avholdes i IICs lokaler. Direktør Gabriella Lombardi ved Den italienske stats eksportråd kan dessuten fortelle at 9.-12. juni blir det italienske dager på Aker Brygge, med Italy Visits You. Her vil ulike italienske regioner og turistdestinasjoner presentere seg selv og det blir garantert en opplevelse som det er verdt å få med seg!

Lokalt produsert mat

I tillegg vil også italienske eksportører fra en rekke ulike næringer være til stede ved handelsmesser gjennom året. 
– De fleste tenker gjerne på mat, vin og mote når de tenker på italienske varer, men ser man på volum er vår største eksportvare faktisk industrielle maskiner, sier Italias ambassadør Antonio Bandini. 
– Mange forbinder italienske varer bare med skjønnhet, men de er også robuste og pålitelige. Vi eksporterer blant annet mye teknologi, biler, energi og ikke minst utstyr til oljeindustrien.