Hjem » Mat & drikke »  Villa Bekk – italienskinspirert mat på Bekkestua

Villa Bekk – italienskinspirert mat på Bekkestua

Det er underlig at Lammecarrén før i tiden faktisk hadde lav status sier min borddame Victoria mellom munnfullene, dette smaker jo helt fantastisk!

Jeg er selvsagt helt enig med Victoria. Ikke bare anser jeg Carrén som den beste delen av lammet men tilberedt av en dreven kokk og servert med en god vin til, er dette omtrent så nær mathimmelen som jeg kan komme. Foran oss på tallerkenen har vi fått hver vår Agnello Scottadito, Lammecarré med hjemmelaget siciliansk caponate og røstipoteter. Undertegnede har etter at Bekkestuene la ned for over et år siden hatt en fromt ønske om at det vil dukke opp en klassisk italiensk nabolagsrestaurant på Bekkestua. Mye tyder på at jeg har blitt bønnhørt.

Italienskinspirert nabolagsrestaurant

Villa Bekk åpnet dørene i begynnelsen av september og har som misjon å skape nettopp en italienskinspirert nabolagsrestaurant på Bekkestua. 
– Det er akkurat dette vi skal tilby her på Villa Bekk, kan innehaver Ida Muri Skjønnhaug fortelle oss.
– Her skal vi ha en uformell og rustikk atmosfære med plass til alle.

Villa Bekk skal være et naturlig møtested for bærumsfolk enten vi prater om lunsj, middag et glass Prosecco eller selskaper. 
– Kjøkkensjefen vår er Karen Hevrøy, hun er utdannet Gourmetkokk fra Gordon Bleu instituttet i London. Så her kan vi konkurrere med hvem som helst når det gjelder kompromissløs kokekunst. På den annen siden serverer vi også pizza og enkle lunsj og pastaretter, så du du kan godt si at vi har noe for enhver gane og anledning, forteller Ida.
– Maten vår er selvsagt sterkt inspirert av det italienske kjøkken og det går igjen på vinkartet også, men ettersom vi vet at Champagne-lunsj er populært i Bærum, har vi Champagne i kjøleren dersom det skulle dukke opp en venninnegjeng med tørr hals etter shoppingrunden.
Før vi gikk løs på den forjettede Carrén varmet vi opp smaksløkene med en Scampi con aglio olio e peperoncino – Varme Scampi i en olje av hvitløk og chili. Scampi med hvitløkschilli er en av mine absolutte favorittkombinasjoner og denne smakte akkurat slik det skal gjøre! Det hele ble avrundet med en klassisk panna cotta med jordbær og pistasjnøtter før vi mette og salige drakk opp resten av Ripassoen i herlig nedadgående høstsol.

Dyktige servitører

Vår servitør Helene var for øvrig et funn. Kunnskapsrik, smilende, akkurat passe pratsom, og med en snedig evne til å stadig dukke opp ved ordet like før vi begynte å se etter henne. Vi gleder oss allerede til våren. Ida forteller oss at de har tenkt å anlegge en hage på terrassen. Der ser de for seg at gjestene skal kose seg med iskald Prosecco og god mat mellom syrinbusker og vakre blomster. Det er ingen grunn til at Bæringene skal måtte dra til byen lengre for å nyte førsteklasses italiensk mat. Ettersom undertegnede bor like bort i gaten kan jeg trygt slå fast at min tid som ganeflykning er over.

FAKTA: Villa Bekk på Bekkestua

• Villa Bekk er stedet for deg som søker en gjennomført god smaksopplevelse med smaker og estetikk som appellerer til både gane og øyne.
• Adresse: Bærumsveien 212, 1357 BEKKESTUA
• Web: villabekk.no
• Facebook: facebook.com/villabekk
• Tlf: 919 03 016

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook