Hjem >  Vil ha koffert som DiCaprio og Diaz

Vil ha koffert som DiCaprio og Diaz

Den klumpete og usexy kofferten byttes ut. Lette og elegante kofferter er blitt statussymbol. Kundene tar etter filmstjernene og er ikke redde for å lette på lommeboka.

– Disse aluminiumskoffertene har tatt helt av, forteller daglig leder på Bagorama, Kari Paulsen. 
– Vi har faktisk problemer med å møte etterspørselen.
Veskebutikken Bagorama ligger på andre plan i Byporten, strategisk plassert på vei mot Flytoget, og mange av kundene er forretningsfolk. Dette betyr at butikken har like stor omsetning mellom 17 og 21 om kvelden, som fra 9 til 17 om dagen.
Foran oss står blanke retropregede kofferter i sølv og rødt av merket Rimowa. Direkte billige er de ikke. 
– De koster opp mot 11.000, forteller en butikkassistent.
– Det er mye å betale, men overkommelig for visse. Og mange har fått med seg at det er disse koffertene filmstjernene Leonardo DiCaprio og Cameron Diaz bruker.

Formel 1

Ellers er kabinkofferter som er den store salgsvinneren, og nå er de blitt vesentlig lettere enn de var før.
– De som ikke er ute mer enn et par tre dager trenger ikke mer, og disse veier bare rundt 2 kilo og oppover. De er laget av materialet Curv som du også finner i skroget på Formel 1 biler.
Du får fortsatt tak i de eldre, tyngre modellene, og de er billige, ned mot en 400-500 kroner. De nye, lette derimot koster opp mot 5.000 kroner. 
– Reiser du mye og har hatt to billigkofferter tidligere vil du gjerne ha noe bedre. Nordmenn kjøper dyrere kofferter enn før, forteller Paulsen.

Krøp inn under gitteret

Nytt av året på Bagorama er fokuset på herreprodukter. 
– Da vi bygde om for et år siden, lagde vi en herrevegg, og vi rakk ikke å åpne engang før de begynte å krype inn under gitteret.
Herreproduktene er naturlig nok mer maskuline, og store deler av sortimentet er i metall eller i lær. 
– Det er behagelig å handle med gutta, forteller Paulsen. 
– De bestemmer seg ganske fort. Forleden dag kom en mann gående rett inn og tok med seg en koffert til 7.000 kr. Men han hadde vel undersøkt litt før han kom inn her, humrer hun.

Tekst & foto: Ketil Blom

Følg IN magasinet på Facebook