Hjem » Bergen »  Tips til sommeraktiviteter i Bergen

Tips til sommeraktiviteter i Bergen

Det er sommertid og mange velger å bruke ferien sin i Bergen. Her er noen utvalgte tips til hva du kan finne på i sommer.

Golf

Golf er en av verdens største idretter som de fleste kan spille. Du finner blant annet Meland Golfklubb ca 2 mil utenfor Bergen sentrum. Det er en 18 hulls golfbane som er vakker, spennende og utfordrende. Eller så kan du ta turen til  Bergen Golfsenter som er Bergens største innendørs golfsenter. De har 14 golfsimulatorer, innendørs puttinggreen og stor golfbutikk.

Tegnekurs

Hvem har ikke ønsket at de var flinkere til å tegne? På Folkeuniversitetet i Bergen tilbyr de en rekke hobbykurs. Frihåndstegning er bare et av dem. Tegning handler om kunnskap, øvelse og om å se og overføre til papir. På tegnekurset får du en innføring i frihåndstegning med hovedvekt på øvelser som skjerper observasjonsevnen. Tegneferdighetene dine styrkes gjennom studier i form, størrelser, volum, rom, dybdevirkning, lys, skygge, proporsjoner og komposisjon. 23. og 24 september arrangeres det et begynnerkurs i tegning kurset er 12 timer fordelt på 2 dager og koster 1.690,-. 

Ut på sykkeltur

Dersom du ikke allerede har gjort det så er det på tide å ta frem sykkelen fra vinterdvalen. Det er korte avstander i byen og sykkelen er det perfekte fremkonstmiddelet om sommeren. På nettsiden www.sykkelbyenbergen.no/sykkelruter finner du en rekke ypperlige sykkelruter dersom du ikke vet hvor du skal sykle. Fra 16. til 24. september arrangeres også sykkel VM i Bergen.

Grøss i kinomørket

Vi får 2 store Stephen King adapsjoner denne sommeren/høsten. Først kommer Dark Tower (Premiere 18. august). Filmen er basert på Stephen Kings romanserie om revolvermannen Roland Deschain. Som ferdes gjennom et Ville Vesten-aktig landskap på jakt etter det mørke tårnet, i håp om at det vil redde hans døende verden. Noen uker senere kommer IT (Premiere: 08.09.2017). Historien om syv barn, kjent som «The losers club», som kommer ansikt til ansikts med livets problemer i en liten by i Maine. De sliter både med mobbere, og et monster i klovneskikkelse som kalles Pennywise .... 

Ølsmaking

Ta et kurs i hvordan du skal bruke sansene når du smaker øl. Hvor kommer smaken og lukten fra? Er det mulig å lukte seg frem til feil i ølet? Hvilket glass skal man velge til ulike typer øl? Dette er noen av tingene man lærer på et ølsmakingskurs hos Ølakademiet. Du får prøve ulike øltyper for enhver smak og lærer om bryggemetoder og serveringstemperatur. På kurset serveres all lærdom med en god dose humor. Kurset koster 595 kroner og arrangeres på Baran i Sigurds gate 21. Ølsmaking arrangeres flere ganger i sommer se www.ol-akademiet.no for booking.

Tekst: Tekst: Asle Kvinnesland
 

Følg IN magasinet på Facebook