Hjem >  Tidløst interiør på Slottet

Tidløst interiør på Slottet

Vurderer du å freshe opp interiøret dit til jul, lønner det seg å ta turen innom elegante Olivias Hus på Slottet Shopping. Her oppdaterer du deg på det som skjer på interiørfronten i høst. Hos Olivias Hus er det likevel tidløs kvalitet som er i førersetet.

Stemningen er rolig og avstressende hos Olivias Hus. Blikket vandrer bortover stilfulle møbler, klær, sko i duse toner. Det lukter søtt av sjokolade og honning, friskt de fineste såper. Et par oliventrær får en til å drømme seg bort til varmere strøk.
– Fellesnevneren for våre produkter er at de skal kunne gi deg en liten dose hverdagsluksus, sier daglig leder i Olivias Hus, Lisa Frandsen.
Olivias Hus er et såkalt livsstilskonsept som fører ledende merkevarer innen interiør, møbler, klær og sko. Kaffe, te og sjokolade kan de også by på. Men vi i lurer på hva som er in på interiørfronten i høst?
– Det vi merker for tiden er at folk er opptatt av kvalitet, de kjøper møbler og interiør som er tidløse og som holder god håndverksmessig kvalitet, sier Frandsen.
Høsten er gjerne tiden for innkjøp av møbler, og mange ønsker å fornye eller freshe opp rommene litt. En lite face lift, om ikke noe mer.
– På denne tiden av året bruker folk hjemme med god mat og drikke sammen med gode venner. Vi merker derfor spesielt en stor etterspørsel av spisebord og gode stoler, sier Frandsen.

Less eller more?

Shabby Chic eller minimalisme, trendbildet innen interiør endrer seg ofte, og i høst skal du tone ned inntrykket noe om vi forstår Olivias Hus riktig.
– I høst er det mindre fokus på dill dall, heller å gi oppmerksomhet til noen få elementer. Vi ser at våre kunder blir mer opptatt av kvalitet i det de kjøper, noe vi er glad for. De legger vekt på møbler som skal vare, og som har god komfort, forteller Frandsen.
Hva så med trendbildet, er det noen spesifikke farger eller nyanser som gjør seg gjeldene i høst?
– Det er blåtoner som preger mye av interiørbildet for tiden, og ellers går det generelt i mørkere toner. Vi ser også at sorte og mørke møbler preger høstens interiørtrender. Etter en lang periode med gråtoner, ser vi også at de beige og mer varme tonene er på vei inn i interiøret, sier Frandsen.
Et stikkord i høst er å blande, men det kan ofte være vanskelig. Hva passer sammen, kan dere hjelpe oss med det?
– Kontrast er noe vi ser fungerer veldig bra i interiør. En blanding av ulike materialer, strukturer og overflater. Det handler om å skape dynamikk, noe som gjør hjemmet ditt mer spennende og personlig. Mange av produktene har en miks av materialer fra naturen, sammen med metaller i alt fra messing, til blankt stål.

Ikke lengre bare hvitt

Etter en lang periode med mye hvitt, skal det nå gis mer tyngde i interiøret. Det hvite bringer lyset inn i rommene, men de mørke fargene har andre egenskaper.
– Det er ofte vanskelig å skrinlegge en trend, men man kan kanskje legge bort frykten for mørke farger. Mørke farger er med på å lune et hjem, og det er noe vi liker i interiøret, sier Frandsen.
Har du ellers noen gode tips til hvordan man enkelt kan fornye rom som man kanskje har blitt litt lei av?
– Det kan ofte hjelpe godt på å rydde opp i det man har hjemme. Kanskje ta bort noe, og heller sette frem de tingene man gjerne setter pris på. Ta inn en liten grønn detalj, gjerne en sukkulent eller en enkel grønn plante som varer lenge. Og, ikke vær redd for å prøve noe nytt!

Følg IN magasinet på Facebook